1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları üç yıldır ilk kez 80 doların üzerinde

Petrol fiyatları üç yıldır ilk kez 80 doların üzerinde

Petrol fiyatları yaşanan enerji krizinin etkisi ve talep artışı beklentisiyle üç yıldır ilk defa 80 dolar/varil seviyesini aştı.

Petrol fiyatları üç yıldır ilk kez 80 doların üzerinde

Enerji Günlüğü - Petrol fiyatları yaşanan enerji krizinin etkisi ve talep artışı beklentisiyle üç yıldır ilk defa 80 dolar/varil seviyesini aştı.

Brent petrol, küresel çapta yaşanan enerji krizi ve talebin üretimi geride bırakacağına dair beklentilerle 3 yılın ardından ilk defa varil başına 80 doların üzerine çıkarak 80,18 dolar/varil seviyesine geldi. Batı Teksas Petrolü de yükselişle beraber varil başına 76,31 dolar seviyesini aştı. Küresel doğal gaz kıtlığı ve Çin’in hava kirliliğini önleme çabaları sayesinde petrol fiyatlarının daha fazla artması bekleniyor.

Petrol fiyatları pazartesi günü varil başına 79,19 dolardan işlem görürken ABD Batı Teksas Orta (WTI) ham petrolü varil başına 75,08 dolardan işlem gördü.

GOLDMAN SACHS FİYAT TAHMİNİNİ YÜKSELTTİ

ABD yatırım bankası Goldman Sachs, gelişmelere bağlı olarak Brent petrolü için 2021 yıl sonu tahminini yükseltti. Banka, Ida Kasırgası'nın OPEC+'nın Temmuz ayından bu yana yaptığı üretim artışını telafi edecek şekilde üretimi aksatması ve OPEC+ dışı kayaç petrolü üretiminin hayal kırıklığı yaratmasının petrol fiyatlarını yukarı çektiğini bildirdi. 

Yaşanan gelişmeler sonrasında cari petrol arz-talep açığının beklenenden daha büyük olduğunu belirten Goldman Sachs, Delta varyantına rağmen küresel petrol talebinin hızla toparlanmaya devam etmesinin de fiyatlarda yukarı hareketi desteklediğini vurguladı. Kış için petrol talebinin artacağının görülmekte olduğunu da ifade eden Goldman Sachs, 2021 yıl sonu için Brent fiyatı tahminin 80 dolar/varil seviyesinden 90 dolar/varile çıkardı.

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler