1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatları yükseldi

Petrol fiyatları yükseldi

Petrol fiyatları Meksika Körfezi'nde etkili olan fırtına ve İran botlarının İngiltere tankerini durdurmaya çalıştığı haberlerinin etkisiyle yükselerek 67,13 dolar oldu.

Petrol fiyatları yükseldi

Enerji Günlüğü - Petrol fiyatları Meksika Körfezi'nde etkili olan fırtına ve İran botlarının İngiltere tankerini durdurmaya çalıştığı haberlerinin etkisiyle yükselerek 67,13 dolar oldu.

Meksika Körfezi'nde etkili olan fırtınanın bölgedeki petrol platformlarının tahliye edilmesine ve üretimin düşmesine yol açtı. İran devrim muhafızlarına ait olduğu düşünülen botlarının bir Britanya tankerini durdurmaya çalıştıkları haberleri ve ABD Enerji Bakanlığı'nın ABD'nin ham petrol stoklarını 5 Temmuz haftasında 9,5 milyon varil azaldığını açıklaması da eklendiğinde petrol fiyatları arttı. Brent petrolünün varil fiyatı da 12 cent artışla 67,13 dolar seviyesine yükseldi.

Batı Teksas petrolünün varil fiyatı ise 6 haftanın en yüksek seviyesine ulaşarak 60,83 dolara kadar yükseldi. Şu sıralarda da düne göre 26 cent artışla 60,60 dolardan işlem görüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler