1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrolde üretim kısıntısına devam sinyali

Petrolde üretim kısıntısına devam sinyali

OPEC ve petrol üreticisi diğer bazı ülkelerin petrol stoklarını eritmek istedikleri ve üretimi kısma anlaşmasını uzatabilecekleri kaydedildi.

Petrolde üretim kısıntısına devam sinyali

Enerji Günlüğü - OPEC ve petrol üreticisi diğer bazı ülkelerin petrol stoklarını eritmek istedikleri ve üretimi kısma anlaşmasını uzatabilecekleri kaydedildi.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halid el-Falih, petrol stoklarının düşürülmesi gerektiği konusunda OPEC ve müttefikleri arasında bir konsensüs bulunduğunu belirterek, "Üretim kısıntısı anlaşmasının 2019'un ikinci yarısına uzatılması konuştuğumuz ana seçenek oldu. Ancak Haziran ayında yapılacak toplantıya kadar şartlar değişebilir" diye konuştu. Ancak Falih, Suudi Arabistan'ın kırılgan olarak tanımlanan piyasanın ihtiyaçlarına yanıt vermeye devam edeceğini de vurguladı. 

DURUM BU AY İÇİNDE NETLEŞECEK

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak da, Cidde toplantısında üretim kısıntısının devam edip etmemesinin ele alındığını, durumun bir ay içinde netleşeceğini ifade etti. 

İKİNCİ YARIDA KISINTI GEVŞETİLECEK

Toplantıya yakın kaynaklar ise Suudi Arabistan ve OPEC'in iki seçeneği tartıştıklarını ve her iki seçeneğin de üretim kısıntısının yılın ikinci yarısında ilk yarıya göre gevşetilmesini öngördüğünü bildirdiler. Kaynaklara göre Suudi Arabistan ve Rusya, halihazırda 1,2 milyon varil/gün olan üretim kısıntısının 0,9 milyon varil/güne indirilmesini veya üretimin 0,8 milyon varil/gün artırılmasını tartışıyorlar.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler