1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrolde yeterli ticari stok var

Petrolde yeterli ticari stok var

Suudi Arabistan’da Aramco’ya ait iki büyük tesise İHA ile yapılan saldırı nedeniyle yaşanan petrol üretim açığını kapatmak için yeterli ticari petrol stoğunun bulunduğu kaydedildi. 

Petrolde yeterli ticari stok var

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan’da Aramco’ya ait iki büyük tesise İHA ile yapılan saldırı nedeniyle yaşanan petrol üretim açığını kapatmak için yeterli ticari petrol stoğunun bulunduğu kaydedildi. 

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, Suudi Arabistan’dan kaynaklı üretim açığını kapatmak için yeterli ticari petrol stoğunun bulunduğunu söyledi. 

Rusya’da enerji altyapısının güvenliğini iyileştireceklerini kaydeden Novak, Suudi Arabistan ile temas halinde olduklarını ve acil olarak bir OPEC+ toplantısı düzenlenmesi ihtiyacının bulunmadığını ifade etti. 

Suudi Arabistan’ın milli petrol şirketi Suudi Aramco’ya ait iki tesise Cumartesi günü insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlenmesi sonucu yangın çıktığı açıklanmıştı. Husiler ise saldırıları üstelendiklerini ve her an yeniden saldırabileceklerini duyurmuştu. Husiler ile Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri desteğini alan Yemen hükümetine bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler