1. HABERLER

  2. PETROL

  3. PO’dan lüks yata 470 bin litre yakıt ikmali

PO’dan lüks yata 470 bin litre yakıt ikmali

Petrol Ofisi, dünyanın en büyük süper lüks yatlarından Flying Fox’a tek seferde 470 bin litre yakıt ikmali yaptı.

PO’dan lüks yata 470 bin litre yakıt ikmali

Enerji Günlüğü - Petrol Ofisi, dünyanın en büyük süper lüks yatlarından Flying Fox’a tek seferde 470 bin litre yakıt ikmali yaptı.

Bir süredir Muğla ve çevresinde seyreden dünyanın en büyük iç hacme sahip 14. yatı olan Flying Fox’a, Asmira Group tarafından 470 bin litre M10 Euro Diesel ikmali yapıldı. Yakıt ikmal operasyonu Marmaris Cruise Port’ta 15 kara tankeriyle gerçekleştirildi.

PO BİR GÜNDE 120 İSTASYONUN SATIŞI KADAR SATIŞ YAPIYOR

Petrol Ofisi Deniz Satışları Müdürü Celal Ersan, PO Marine’in Hopa’dan İskenderun’a kadar Türkiye denizlerinin tamamında gümrüklü veya transit yakıt ikmali yapabildiğini belirterek, “Türkiye’nin tüm sahil şeridi boyunca konumlandırılmış 7 deniz terminali ve 1 yüzer istasyon ve 5 marina istasyonu ile güçlü bir operasyon gücüne sahibiz. 12 deniz tankeri (barç) ile transit ve iç pazarda yıllık 700 bin tonun üzerinde yakıt ikmali gerçekleştiriyoruz. Bunu da örneklemek gerekirse; PO Marine’in bir günde yaptığı ortalama yakıt satışı miktarı; iyi satış performanslarına sahip 120 istasyonun günlük satış miktarının toplamına eşittir. PO Marine’in yıllık satışı; Türkiye’de trafiğe kayıtlı toplam 12 milyonu aşkın her binek aracın deposunu bir kez dolduracak büyüklüktedir. Flying Fox’a bu yaz sezonunda toplam 4 ikmal gerçekleştirdik.Daha önce, 3 farklı tarihteki ikmallerde toplam 540 bin litre gümrüklü yakıt ikmali yapmıştık. Fly Fox yatına son 470 bin litrelik yakıt ikmali ile toplam 1 milyon 10 bin litre yakıt ikmal etmiş olduk. Bu rakam yaklaşık 20 bin binek aracın deposunun tamamen doldurulmasına eşit bir miktar” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler