1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Polat Enerji'nin tamamı satılıyor

Polat Enerji'nin tamamı satılıyor

Türkiye’de 509 MW rüzgar ve 28 MW güneş kurulu gücüne sahip Polat Enerji'nin tamamının satılacağı ve yerli bir şirketin de satış ile ilgilendiği kaydedildi.

Polat Enerji'nin tamamı satılıyor

Enerji Günlüğü - Türkiye’de 509 MW rüzgar ve 28 MW güneş kurulu gücüne sahip Polat Enerji'nin tamamının satılacağı ve yerli bir şirketin de satış ile ilgilendiği kaydedildi.

Konuya yakın kaynakların Reuters'a verdiği bilgiye göre, Türkiye'nin en büyük rüzgar enerjisi  üreticilerinden Polat Enerji'nin tamamının satışı için ortaklar Barclays'i yetkilendirdi. Buna göre, Polat Enerji ortakları Kanadalı emeklilik fonu yatırım yöneticisi PSP Investments, Fransız EDF Energies Nouvelles ve Batıyel Enerji Elektrik şirketteki hisselerini devretmek istiyorlar.  Ayrıca Polat Enerji hisselerinin alımıyla yerli bir şirketin ilgilendiği de kaydediliyor.

Polat Enerji’de Kanadalı emeklilik fonu yatırım yöneticisi PSP Investments’ın yüzde 45, Fransız EDF Energies Nouvelles’in yüzde 45, tamamı Adnan Polat’a ait Batıyel Enerji Elektrik’in yüzde 10 payı bulunuyor.

TÜRKİYE RÜZGAR KURULU GÜCÜN %7’SİNE SAHİP

TEAİŞ verilerine göre, Polat Enerji Türkiye’nin yaklaşık 7 bin 600 MW rüzgar kurulu gücünün yüzde 6.7’sine sahip. Yenilenebilir kaynaklardan enerji üretmek amacıyla 2000 yılında kurulan Polat Enerji, Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer alan kayıtlara göre Demirer Enerji ile ortak işlettiği santrallerin bir kısmını Ocak ayında devrederken, bazılarında da Demirer’in hisselerini devraldı. Şirketin şu anda işletmede dört tane rüzgar santralinde 509 MW kurulu gücü ve 28 MW kurulu güçte güneş enerjisi santrali buluyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler