1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Poşet vergisi beyannameleri her ayın 24’ünde verilecek

Poşet vergisi beyannameleri her ayın 24’ünde verilecek

Plastik poşet satışlarının maliyeye bildirilmesi için hazırlanacak beyannameler ilgili dönemi takip eden ayın 24’ünde verilecek; vergi ödemeleri de ay sonunda yapılacak. 

Poşet vergisi beyannameleri her ayın 24’ünde verilecek

Enerji Günlüğü – Plastik poşet satışlarının maliyeye bildirilmesi için hazırlanacak beyannameler ilgili dönemi takip eden ayın 24’ünde verilecek; vergi ödemeleri de ay sonunda yapılacak. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Geri Kazanım Katılım Payı Beyannamesi Genel Tebliğini yayımladı. Tebliğ, plastik poşetler için ödenecek geri kazanım payının beyanı ve tahsiline ilişkin usul ve esasları belirliyor. 

Buna göre Geri Kazanım Katılım Payı Beyannamesinin, kurumlar vergisi mükellefleri tarafından aylık olarak; diğerleri tarafından da Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim dönemleri olmak üzere üçer aylık dönemlerde, beyan dönemini takip eden ayın 24’ünde gece yarısına kadar, elektronik ortamda verilmesi gerekecek. Yükümlüler o dönem içinde plastik poşet satışı yapmamış olsalar da, “satış yapılmamıştır” açıklamasıyla, beyanname vermeleri zorunlu olacak. 

Geri Kazanım Katılım Payı Beyannamesinin kanuni süresinde verilen beyanname olarak kabulü için, onaylama işleminin beyannamenin verilmesi gereken son gün, saat 23.59’a kadar tamamlanmış olması gerekecek. 

Tahakkuk eden geri kazanım katılım payı, beyannamenin verildiği ayın sonuna kadar, vergi daireleri veznelerine, PTT işyerlerine ve anlaşmalı bankalara ödenebilecek. Geri kazanım katılım payı, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi üzerinden banka kartı ve banka hesabından havale yöntemi ile de ödenebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler