1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Prof. Dr. Şeref Kalaycı Enerji Bakanlığı Bakan Yardımcısı oldu

Prof. Dr. Şeref Kalaycı Enerji Bakanlığı Bakan Yardımcısı oldu

Prof. Dr. Şeref Kalaycı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, Bakan Yardımcılığı görevine atandı. 

Prof. Dr. Şeref Kalaycı Enerji Bakanlığı Bakan Yardımcısı oldu

Enerji Günlüğü - Prof. Dr. Şeref Kalaycı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, Bakan Yardımcılığı görevine atandı. 

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mithat Cansız, 2019/169 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile görevden alındı. Mithat Cansız’dan boşalan göreve, Prof. Dr. Şeref Kalaycı atandı. 

1965 yılında Trabzon’da doğan Şeref Kalaycı, 1987 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldu. 1996 yılında, New Jersey’de Fairleigh Dickinson Üniversitesi’nde İşletme dalında Yüksek Lisansını tamamladı. 2000 yılında Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde, işletme alanında doktora yaptı. 1993-1997 yılları arasında Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. Ardından 2001 yılına kadar Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak görev yaptı. 2013 yılına kadar, yine Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalında; önce Araştırma Görevlisi, ardından Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesör unvanlarıyla görev yaptı. 

2013’te Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalına Profesör olarak atanan Kalaycı, akademik çalışmalarının yanında, Üniversite Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü, Dekan Yardımcılığı, Fakülte Yönetim Kurulu ve Fakülte Kurulu üyelikleri ve Ana Bilim Dalı Başkanlıkları gibi idari görevlerde bulundu. Şeref Kalaycı, Isparta Ekonomi ve Yönetim Derneği Başkanlığı gibi sosyal görevler de üstlendi. Sonrasında 2018 yılında, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı. 

Evli ve iki çocuk babası olan Prof. Dr. Şeref Kalaycı, İngilizce biliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler