1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Prysmian Türkiye`de yönetim değişikliği

Prysmian Türkiye`de yönetim değişikliği

Enerji Günlüğü - Prysmian Group Türkiye'de Halil Kongur yeni Yönetim Kurulu Başkanı olurken Erkan Aydoğdu da yeni CEO olarak atandı.Kablo üreticisi Prysmian...

Prysmian Türkiye`de yönetim değişikliği

Enerji Günlüğü - Prysmian Group Türkiye'de Halil Kongur yeni Yönetim Kurulu Başkanı olurken Erkan Aydoğdu da yeni CEO olarak atandı.

Kablo üreticisi Prysmian Group’un Türkiye operasyonu olan Prysmian Group Türkiye’nin Yönetim Kurulu’nda yeni atamalar gerçekleştirildi. Son 3.5 yılda Prysmian Group Türkiye CEO’su olarak görev yapan Hans Hoegstedt, şirketin genel merkezinin bulunduğu İtalya’daki fabrikanın CEO’luğuna terfi etti.

Prysmian Group Türkiye Fabrika Direktörü olarak görevini sürdüren Halil İbrahim Kongur, Yönetim Kurulu Başkanı, Prysmian Group Türkiye Ar-Ge ve Lojistik Direktörlüğü görevini yürüten Erkan Aydoğdu ise Prysmian Group Türkiye CEO’su olarak atandı. Atamalar 1 Ocak 2015 tarihi itibari ile geçerli olacak.

Prysmian Group Türkiye ailesine 1986 yılında katılan ve 2003 yılından bu yana Mudanya’daki fabrikanın direktörlüğünü yürüten Halil İbrahim Kongur, bu görevine ek olarak Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine devam edecek. Kongur, Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünün yanı sıra Berlin Teknik Üniversitesi’nde İmalat Teknolojileri dalında yüksek lisans mezunu.

Prysmian Group Türkiye yeni CEO’su olarak atanan Erkan Aydoğdu ise, 1997 yılında Üretim Planlama departmanında aldığı görevle Prysmian ailesine katıldı. 2001-2002 yılları arasında İtalya’da yer alan merkezi lojistik departmanında Proses Kaizen Mühendisi olarak çalışmalarını yürüttü. 2003 yılında Türkiye’ye dönen Aydoğdu, sırasıyla Lojistik Şefi ve Lojistik Müdürü görevlerinde bulundu. 2010 yılında Ar-Ge ve lojistik departmanlarının direktörlüğüne atandı. Aydoğdu, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü mezunu.

Prysmian Group’un genel merkezinin bulunduğu İtalya’daki fabrikanın CEO’luğuna terfi eden Prysmian Group Türkiye CEO’su Hans Hoegstedt, 1994 yılında Londra’da başladığı kariyeri boyunca üst düzey Satış ve Pazarlama rollerinde, The Coca-Cola Company, Fiat Auto/ Alfa Romeo’nun da aralarında bulunduğu birçok önde gelen uluslararası B2C ve B2B şirketinde Genel Müdür/CEO’luk pozisyonlarında görev aldı. Pepperdine Üniversitesi ve Harvard İşletme Fakültesi’nden İşletme ve MBA diplomaları bulunan Hoegstedt, 2006 yılında katıldığı Prysmian Group genel merkezinde 2011 yılına kadar Enerji Dağıtım ve Bayi & Müteahhitler Kanalı Dünya Direktörü görevini yürüttü.

Prysmian Group Türkiye, dünyadaki sayılı projeler arasında yer alan ve Türkiye’de bir ilk olan TEİAŞ tarafından ihalesi yapılan ve Asya ile Avrupa’yı Çanakkale Boğazı’nda denizaltından bağlayacak olan denizaltı kablo projesinin dizaynı, tedariki, montajı ve devreye alınmasını kapsayan projenin tedarikçisi konumunda.

2013 yılında Halil Kongur ile birlikte Mudanya fabrikasında 1964’ten bu yana gerçekleştirilen 27 milyon TL değerindeki en büyük yatırıma öncülük eden Hoegstedt, önümüzdeki dönemde Başkan Yardımcısı olarak Prysmian Group Türkiye Yönetim Kurulu’nda görev alacak.

Hans Hoegstedt bu konuda şunları söyledi:

"Bu büyük şirketi 3,5 yıldır yönetmekten ve harika ekibimizle birlikte şirketi Türkiye’de ve çeşitli komşu pazarlarda yeniden konumlandırmaktan büyük gurur duyuyorum. Sorumluluğu devrettiğim Halil Kongur ve Erkan Aydoğdu’nun ‘Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz’ misyonumuzu sürdüreceğine inancım ve güvenim sonsuz. Son 3,5 yılımın gerek mesleki, gerekse kişisel açıdan olağanüstü bir deneyim olmasını sağlayan 630 çalışanımıza, taşeronumuza; A-Takımı bayilerimize ve diğer pek çok ortağımıza tek tek teşekkür ederim."

Önceki ve Sonraki Haberler