1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Prysmian`dan Özmen, ABD`nin en etkili Türkü

Prysmian`dan Özmen, ABD`nin en etkili Türkü

Enerji Günlüğü - Prysmian Group Kuzey Amerika CEO'su Hakan Özmen, ABD'nin en etkili 50 Türk'ten biri seçildi. Listede Coca Cola CEO'su Muhtar Kent ve Doktor...

Prysmian`dan Özmen, ABD`nin en etkili Türkü

Enerji Günlüğü - Prysmian Group Kuzey Amerika CEO'su Hakan Özmen, ABD'nin en etkili 50 Türk'ten biri seçildi. Listede Coca Cola CEO'su Muhtar Kent ve Doktor Mehmet Öz de var. 

Amerika’da 2002 yılından beri yayımlanmakta olan, ekonomi dergisi Turk of America,"Amerika’daki En Etkili 50 Türk" listesini yayınladı.

İş dünyasından sanata, politikadan müziğe ve spora kadar farklı sektörlerden seçilen isimler arasında, 2009 yılına kadar Prysmian Türkiye CEO’su olarak görev yapan, 2011 yılından itibaren Prysmian Group Kuzey Amerika CEO'luğunu üstlenen Hakan Özmen de yer aldı.

Listedeki isimler, Amerika’da tanınırlıklarının yanı sıra, bulundukları sektörü ve bölgedeki toplumu nasıl etkiledikleri de gözlemlenerek oluşturuldu. Listede Coca Cola CEO’su Muhtar Kent, doktor Mehmet Öz ve The Brookings Institution Başkanı ve Direktörü Kemal Derviş gibi isimler de yer aldı.

Prysmian Group'ta, Hakan Özmen’in de aralarında bulunduğu 11 Türk çalışan, farklı ülkelerde global sorumluluklar üstlenmiş durumda. Hakan Özmen’in yanı sıra, Danimarka CFO’su Ercan Gökdağ, Asya Operasyon Direktörü Cem Basar ve Finlandiya Fabrika Müdürü Sezgin İslamoğlu gibi isimler de grupta idari pozisyonlara sahipler.

1993 yılında, Siemens A.G-Simko Ticaret AŞ’de profesyonel hayatına başlayan Hakan Özmen, Mudanya’daki kablo fabrikasına denetim sorumlusu ve genel sekreter olarak atandı. Daha sonra bu görevlerinin yanında Romanya’daki fabrika, Kazakistan’daki yatırım ve Simko dahilindeki tüm denetlemelerin sorumluluğunu aldı.

Pirelli’nin global olarak Siemens Kablo’yu satın almasının ardından Hakan Özmen, İtalya’da bulunan Pirelli Kablo’nun merkez ofisine atandı. 2001 yılında, Türk Pirelli Kablo’nun Mali ve İdari İşler Direktörü olarak Türkiye’ye dönen Özmen, uluslararası hisse devri sonrasında Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri AŞ olarak isim değiştiren şirketin Genel Müdürlüğü’ne getirildi. 1 Temmuz 2009 tarihinden itibaren Prysmian’ın tüm dünyadaki telekom işinin başına CEO olarak atanan Hakan Özmen, 1 Ocak 2011 tarihinden bu yana Prysmian Group Kuzey Amerika CEO'su olarak çalışıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler