1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Renault Çin elektrikli araç pazarına giriyor

Renault Çin elektrikli araç pazarına giriyor

Fransız otomobil şirketi Renault, Çin’de elektrikli araç pazarına girmek için kurduğu ortaklıktaki hissesini 145 milyon dolar ek yatırımla arttıracak. 

Renault Çin elektrikli araç pazarına giriyor

Enerji Günlüğü - Fransız otomobil şirketi Renault, Çin’de elektrikli araç pazarına girmek için kurduğu ortaklıktaki hissesini 145 milyon dolar ek yatırımla arttıracak. 

Renault Çin’de elektrikli araç pazarına girmek için bu ülkeden Jiangling Motors Corporation Group (JMCG) ile ortaklık kurdu. Renault yaptığı açıklamada, 2018 yılında JMCG ile kurduğu ortaktaki hissesini 145 milyon dolar daha yatırım yaparak yüzde 50’ye çıkaracağını kaydetti. Bu miktarın sermaye arttırımı yoluyla karşılanması bekleniyor. 

JMCG’nin elektrikli araç kolu JMEV’de kurulan bu ortaklık ile elektrikli araç satışlarının artarak yılda 150 bine çıkacağı tahmin ediliyor. 

ÇİN RENAULT İÇİN KİLİT BİR PAZAR

Renault’un Çin Bölge Başkanı Francois Provost “ Çin, Renault Grubu için kilit bir pazar. Elektrikli araç ticaretinde JMCG ile olan bu ortaklık, Çin'deki büyüme planımızı ve elektrikli araç kapasitemizi destekleyecek,”dedi. 

Provost, Avrupa elektrikli araç pazarında 10 yıldan bu yana öncü ve lider olarak, bu tecrübelerinden elektrikli araç, üretim, satış ve servis alanlarından deneyimlerimizden yararlanacaklarını bildirdi. 

Önceki ve Sonraki Haberler