1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Repsol Sinopec İngiltere sularındaki çalışmalarına yeniden başladı

Repsol Sinopec İngiltere sularındaki çalışmalarına yeniden başladı

Repsol Sinopec, İngiltere açıklarındaki Galley sahasında üretimine 10 milyon varil ekleyecek petrol çalışmalarına başladı. 

Repsol Sinopec İngiltere sularındaki çalışmalarına yeniden başladı

Enerji Günlüğü - Repsol Sinopec, İngiltere açıklarındaki Galley sahasında üretimine 10 milyon varil ekleyecek petrol çalışmalarına başladı. 

İngiltere merkezli petrol ve doğalgaz şirketi Repsol Sinopec Resources UK, Kuzey Denizi’nde İngiltere sularındaki 2012 yılında ara verdiği bazı varlıklarında, yeniden çalışmaya başladığını açıkladı. Açıklamaya göre, önümüzdeki yılın başından itibaren 10 milyon varil petrol eşdeğerindeki (boe) enerji sağlayacak projelerin bulunduğu Galley sahasında üretimi yeniden başlatmak için çalışmalar şimdiden başladı. 

SAHADAN ÜRETİM TEMMUZ’DA BAŞLAYACAK

Tartan platformuna bağlı olan Galley sahasında üretim, bir denizaltı boru hattı arızasının ardından Ağustos 2012'de durdurulmuştu. 

Repsol Sinopec, üretimin bu yıl Temmuz ayında yeniden başlayacağını ve günde 1500 varil olmak üzere toplam 1.1 milyon varil petrole eşdeğer üretim yapılacağını kaydetti. Açıklamada ayrıca Galley sahasındaki üretimin Tartan platformunun akaryakıt ithalatını azaltacağı ve böylece Tartan’ın işletme maliyetlerinde daha fazla düşüşe katkıda bulunacağı belirtildi. Yine sahadaki üretimin Tartan’ın uzun çalışma ömrünü desteklediği de eklendi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler