1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rosatom hızlı reaktör projesini erteledi

Rosatom hızlı reaktör projesini erteledi

Rus Devlet Nükleer Şirketi Rosatom, BN-1200 hızlı reaktör projesindeki erteleme nedeniyle alacağı devlet fonu yaklaşık 4 milyar dolar azaldı.

Rosatom hızlı reaktör projesini erteledi

Enerji Günlüğü - Rus Devlet Nükleer Şirketi Rosatom, BN-1200 hızlı reaktör projesindeki erteleme nedeniyle alacağı devlet fonu yaklaşık 4 milyar dolar azaldı.

Rus Kommersant gazetesinin haberine göre, Rosatom Devlet Nükleer Enerji Şirketi’nin (Rosatom), hızlı nötron reaktör programının ertelenmesi nedeniyle Rusya'da yeni nükleer reaktörlerin inşası için yaklaşık 4 milyar dolar daha az devlet fonu alması bekleniyor.

Habere göre, 2 Ağustos'ta Rusya Enerji Bakanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda 2035 yılına kadar Rosatom'un yatırım planı için toplam 880 milyar ruble fon sağlaması için ön onay verildi. Oysa Rosatom Kursk II projesi için yapım aşamasında olan iki yeni VVER-1200 ünitesi, Leningrad II projesi için ünite 3 ve 4 ve Beloyarsk'ta BN-1200 hızlı reaktörü projeleri için toplam 1.16 trilyon ruble fon öngörmüştü.

Fondaki azalmanın nedeni ise BN-1200 hızlı reaktörün devreye alınmasının, daha önce belirlenen hedef olan 2027 yılı yerine 2036'ya ertelenmesi olarak kaydedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler