1. HABERLER

  2. PETROL

  3. RP Rota Petrol Bursa’da madeni yağ üretecek

RP Rota Petrol Bursa’da madeni yağ üretecek

RP Rota Petrol, Bursa’nın Nilüfer ilçesinde kuracağı tesiste yılda 2.500 ton motor ve otomotiv dişli yağları ile 2.500 ton sanayi yağları üretecek.

RP Rota Petrol Bursa’da madeni yağ üretecek

Enerji Günlüğü - RP Rota Petrol, Bursa’nın Nilüfer ilçesinde kuracağı tesiste yılda 2.500 ton motor ve otomotiv dişli yağları ile 2.500 ton sanayi yağları üretecek.

RP Rota Petrol Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından Bursa İli, Nilüfer İlçesinde madeni yağ üretimi planlanıyor. Tesiste ham yağ olarak temin edilen yağların birbiri ile fiziksel karışımı ve buna bazı katkı maddelerinin ilavesi ve işlenmesi ile madeni yağların üretimi, ambalajlanması, depolanması ve müşteriye sevk edilmesi hedefleniyor. Tesiste yılda 2.500 ton motor ve otomotiv dişli yağları ile 2.500 ton sanayi yağları üretilmesi öngörülüyor.

Madeni yağlar, değişik viskozitedeki mineral veya petrol esaslı olmayan ve kimyasal sentez yöntemleriyle elde edilen sentetik esaslı baz yağların ve bu baz yağlara katılan, aşınmayı, paslanmayı, köpürmeyi ve oksitlenmeyi önleyici, viskozite ayarlayıcı, dispersiyon ve basınca dayanıklılık gibi fiziksel ve kimyasal özellikler kazandırıcı çeşitli katıklar ile harmanlaması ve muhtelif ambalajlara doldurulması işlemine tabi tutulmak suretiyle imal ediliyor. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler