1. HABERLER

  2. PETROL

  3. RTG AŞ Genel Kurulu sermaye arttırma işlemini onayladı

RTG AŞ Genel Kurulu sermaye arttırma işlemini onayladı

Turcas iştiraki RTG Ş Genel Kurulu, sermaye arttırma işlemini onayladı.

RTG AŞ Genel Kurulu sermaye arttırma işlemini onayladı

Enerji Günlüğü - Turcas iştiraki RTG Ş Genel Kurulu, sermaye arttırma işlemini onayladı.

Turcas Petrol AŞ’nin %30 oranındaki iştiraki RWE & Turcas Güney Elektrik Üretim AŞ’nin (RTG) Genel Kurulu, sermaye arttırma işlemini onayladı. 

RTG AŞ’nin Yönetim Kurulu daha önce, ortak borcu alacaklarının 347.681.920 TL’lik kısmının sermayeye eklenmesine karar vermişti. 
 
Turcas Petrol AŞ, yaptığı açıklamada, sermayeye eklenmesi planlanan ortak borcu alacaklarındaki %30 oranındaki payının 104.304.576 TL olduğunu bildirdi. Bu işlemle birlikte, RTG’nin 1.527.000.000 TL olan mevcut ödenmiş sermayesi 1.874.681.920 TL’ye arttırılacak ve işlem tamamlandığında Turcas’ın RTG sermayesinde sahip olduğu pay oranında (%30) herhangi bir değişiklik olmayacak. 

Bu işlem sayesinde RTG’nin ortaklara yapmakta olduğu ortak borcu anapara, faiz ve KDV ödemeleri ortadan kalkacağı için şirketin sermayesinin kuvvetlenmesi; nakit yaratımının ve kaynak verimliliğinin artacağı öngörülüyor. 

Turcas’ın açıklamasında söz konusu işlemin Turcas’ın iştirakinden olan alacaklarından karşılanacağı için şirketten nakit çıkışı olmayacağı ve herhangi bir yeni finansman ihtiyacı doğurmayacağı belirtildi. 

Sermaye arttırma işleminin 2019 yılı bitmeden tamamlanması planlanıyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler