1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rus Zarubezhneft Mısır sularından petrol çıkaracak

Rus Zarubezhneft Mısır sularından petrol çıkaracak

Rus petrol şirketi Zarubezhneft, Mısır karasularında bulunan iki petrol bloğunda sondaj çalışmaları yaparak petrol üretecek.

Rus Zarubezhneft Mısır sularından petrol çıkaracak

Enerji Günlüğü - Rus petrol şirketi Zarubezhneft, Mısır karasularında bulunan iki petrol bloğunda sondaj çalışmaları yaparak petrol üretecek.

Rus petrol şirketi Zarubezhneft JSC, Mısır Petrol ve Mineral Kaynaklar Bakanlığı, Mısır kamu petrol şirketi  GANOPE ve Pacific Oil Limited şirketleri Mısır karasularında bulunan , South East Ras El Ush ve East Gebel El Zeit blocklar için bir üretim paylaşım anlaşması imzaladılar.

Süveyş Körfezi’nde bulunan ve birbirine 10 km mesafede bulunan iki blokta 200 milyon varilden fazla petrol rezervi olduğu tahmin ediliyor. 

Zarubezhneft, South East Ras El Ush bloğunda bir araştırma kuyusu açmayı ve daha önce yürütülen 2D ve 3D sismik araştırmaları yeniden geliştirerek, kapsamlı bir şekilde yeniden ele almayı planlıyor. Böylece üretim kapasitesini arttırmayı hedefliyor. East Gebel El Zeit bloğunda ise ilk arama kuyusunu 2020 yılında açmayı planlıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler