1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya petrol üretim kısıntısının kademeli şekilde sonlandırılmasını talep ediyor

Rusya petrol üretim kısıntısının kademeli şekilde sonlandırılmasını talep ediyor

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, petrolde üretim kısıntısından çıkış konusunda bir kararın kademeli olarak uygulanması gerektiğini ve bu konunun 2020 yılı içinde değerlendirilebileceğini söyledi.

Rusya petrol üretim kısıntısının kademeli şekilde sonlandırılmasını talep ediyor

Enerji Günlüğü - Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, petrolde üretim kısıntısından çıkış konusunda bir kararın kademeli olarak uygulanması gerektiğini ve bu konunun 2020 yılı içinde değerlendirilebileceğini söyledi.

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, OPEC+'nın global arz kısıntısı anlaşmasının sonsuza kadar devam etmeyeceğini, üretim kısıntısının sona erdirilmesinin 2020 yılı içinde değerlendirilebileceğini söyledi. 

Rossiya 24 televizyonuna konuşan Novak, "Üretim kısıntısı sürecinin sonsuza kadar devam etmeyeceğini tekrar tekrar söyledik. Üretim kısıntısından çıkış konusunda bir karar kademeli olarak uygulanmalı. Rusya global petrol pazarında payını koruyacak" dedi. Petrol fiyatlarının 30 dolar/varilin altına gelmesini beklemediklerini de ifade eden Novak, şu anda global petrol piyasasını etkileyebilecek büyük faktörler görmediğini de vurguladı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler