1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Şanlıurfa’da atık yağdan madeni yağ üretilecek

Şanlıurfa’da atık yağdan madeni yağ üretilecek

MST PVC İnşaat, Şanlıurfa’da bulunan fabrikasında atık yağdan madeni yağ üretimini arttıracak.

Şanlıurfa’da atık yağdan madeni yağ üretilecek

Enerji Günlüğü - MST PVC İnşaat, Şanlıurfa’da bulunan fabrikasında atık yağdan madeni yağ üretimini arttıracak.

MST PVC İnşaat Tar. Taah. Hiz. İç ve Dış Tic. San. Ltd. Şti. , anlıurfa İli, Viranşehir İlçesi, Akçataş Mahallesi, Viranşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB), atık yağ geri dönüşümü ve madeni yağ üretmeyi planlıyor. Bu çerçevede şirket sanayiden kaynaklanan atık yağları atık yağ geri kazanım tesisinde son teknoloji ile geri dönüştürecek. Çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörden kaynaklanan atık yağlar toplanarak yılda 1950 ton atık yağ geri dönüştürülecek.

VERİM YÜZDE 100 OLACAK

Tesiste atık yağların geri dönüşümü sırasında fiziksel ve kimyasal ön işlem ünitesinde separatör ve kimyasal ön işlem tankından geçen atık madeni yağdan istenmeyen partiküller ayrıştırılacak. Bu işlem sırasında 100 ton atık yağın stok tankına aktarıldığı düşünüldüğünde 4-5 kg civarında partikül tutulmakta. Bu durum göz önünde bulundurulduğunda 100 ton atık yağın geri dönüştürülmesinden 99,995 ton madeni yağ üretiliyor. Bu kapsamda tesis geri dönüşüm-madeni atık yağ üretim verimi %100 olarak öngörülüyor.

Tesiste geri kazanılarak ürün haline dönüştürülen yağlar ise inşaat sektöründe aromatik kalıp yağı olarak çeşitli amaçlar için kullanılacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler