1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Satışa bağlı olmayan istasyon promosyonları serbest bırakıldı

Satışa bağlı olmayan istasyon promosyonları serbest bırakıldı

EPDK, istasyonlarda düzenlenen promosyon kampanyaları hakkındaki kısıtlamaları önemli ölçüde kaldırdı. 

Satışa bağlı olmayan istasyon promosyonları serbest bırakıldı

Enerji Günlüğü - EPDK, istasyonlarda düzenlenen promosyon kampanyaları hakkındaki kısıtlamaları önemli ölçüde kaldırdı. 

Petrol ve LPG Piyasalarında Uygulanan Prtomosyonlar Hakkında Kurul Kararı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Karar petrol ve sıvılaştırılmış petrol gazları (LPG) piyasalarında tüketiciye yönelik gerçekleştirilebilecek promosyon türlerine, promosyonların kapsamı ile lisans sahiplerinin birbirlerine ve EPDK’ya karşı yükümlülüklerini düzenliyor. 

YAKIT SATIŞINDAN BAĞIMSIZ AYNİ PROMOSYON SERBEST
Buna göre lisans sahipleri, akaryakıt ve/veya otogaz LPG satışına bağlı olarak herhangi bir adla ayni promosyon düzenleyemeyecekler. Belli bir miktar akaryakıt ve/veya otogaz LPG alımı şartı olmaksızın reklam amaçlı olarak dağıtılan ve araçlarda bulunmasına ihtiyaç duyulabilecek kağıt mendil, ıslak mendil, cam silme bezi, araç kokusu gibi ürünlerin tüketiciye hediye edilmesi ise serbest olacak. 

SATIŞA BAĞLI HİZMET PROMOSYONLARI SERBEST
Akaryakıt ve/veya otogaz istasyonlarında verilen hizmetler akaryakıt ve/veya otogaz LPG alımına bağlı olsun veya olmasın hizmet promosyonu kapsamında indirimli veya ücretsiz olarak sunulabilecek. Ayrıca akaryakıt ve otogaz LPG alımına bağlı olmaksızın karşılığı nakit olmayan piyangolar ve çekilişler düzenlenmesi, ilgili diğer mevzuata uyulması koşuluyla serbest olacak. 

DAĞITICI PROMOSYON MALİYETİNİ BAYİYE YANSITMAYACAK
Lisans sahipleri üçüncü tarafların katılımı da dahil olmak üzere finansal promosyon düzenleyebilecekler. Ancak finansal promosyon kapsamında sadece ücretsiz veya indirimli akaryakıt ve/veya otogaz LPG sunulabilecek. Dağıtıcı lisansı sahipleri düzenleyecekleri finansal promosyonlara ilişkin herhangi bir maliyeti bayilerine yansıtamayacaklar. 

Bundan böyle EPDK’nın bu konudaki kararına aykırı sözleşme yapılamayacak. Ancak daha önce yapılmış sözleşmeler, 30 Haziran 2020 tarihini geçmemek kaydıyla süresi sonuna kadar geçerli kabul edilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler