1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Schneider`den cinsiyet eşitliğine destek

Schneider`den cinsiyet eşitliğine destek

Enerji Günlüğü - Schneider Electric'te çalışan erkeklerin yaklaşık 5’te 1’ini oluşturan 23 bin erkek çalışan, Birleşmiş Milletler tarafından...

Schneider`den cinsiyet eşitliğine destek

Enerji Günlüğü - Schneider Electric'te çalışan erkeklerin yaklaşık 5’te 1’ini oluşturan 23 bin erkek çalışan, Birleşmiş Milletler tarafından yürütülen #HeForShe (Cinsiyet Eşitliği için Dayanışma Hareketi) kampanyasını imzaladı.

Schneider Electric İnsan Kaynakları Direktörü Olivier Blum, erkek çalışanlarının; Birleşmiş Milletler kuruluşu BM Kadın tarafından düzenlenen #HeForShe kampanyasına katılımlarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Erkek çalışanlarımızın yaklaşık 5’te 1'inin bu girişime büyük bir enerji ve gerçek bir bağlılıkla katıldığını belirten Blum, "Katılanların sayıları hergün artıyor. Tüm Schneider Electric çalışanları için #HeForShe kampanyası sadece bir iletişim kampanyası olmanın ötesinde, şirket ve hatta dünya çapında işyerlerinde kadınlar ve erkekler arasındaki ilişkileri geliştirmeyi hedefleyen önemli bir değişim yönetimi kampanyası2 dedi.

Kurumsal bir şirket olarak bu pozitif dönüşümde merkezi bir rol oynadıklarını ifade eden Oliver Blum, "Bu değişimde önemli bir oyuncu olacağımızı taahhüt ediyoruz" ifadesini kullandı.

Blum'un verdiği bilgiye göre Schneider Electric şirket içi #HeForShe kampanyasına 2015'in Haziran ayında başladı. Ekim ayının sonunda Hindistan, Brezilya, ABD ve Fransa'da güçlü bir çalışan seferberliğiyle dilekçeyi imzalayan erkek çalışan sayısı 23000'i geçti.

Dilekçeyi imzalayanların halka açık olarak konuşmaları, deneyimlerini ve cinsiyet çeşitliliği ve eşitliğine bağlılıklarını hem şirket içi hem de dışında paylaşmaları yönünde teşvik edildi. Katılımcılar sosyal medya kanallarında #HeForShe dayanışma hareketini desteklemek amacıyla öz-çekimler yayınlayarak bağlılıklarını gösteriyor.

Schneider Electric çalışanları ayrıca, özel etkinlikler düzenleyerek fotoğraflarını ve videolarını Schneider Electric’in şirket içi sosyal ağında da yayınladılar. #HeForShe kampanyası ilerledikçe Schneider Electric, global cinsiyet eşitliği diyaloguna daha fazla erkek çalışanını dahil etmeyi hedefliyor.

...

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler