1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. SEDAŞ leylekler için fazla mesai yaptı

SEDAŞ leylekler için fazla mesai yaptı

SEDAŞ İşletme Bakım ekipleri leyleklerin göç güzergahı üzerindeki dağıtım bölgelerinde kesintisiz elektrik arzı yanında leyleklerin zarar görmemesi için mücadele etti.

SEDAŞ leylekler için fazla mesai yaptı

Enerji Günlüğü - SEDAŞ İşletme Bakım ekipleri leyleklerin göç güzergahı üzerindeki dağıtım bölgelerinde kesintisiz elektrik arzı yanında leyleklerin zarar görmemesi için mücadele etti.

Her yıl aynı dönemlerde leyleklerin göç yolunda dinlenirken tanık olunan manzaralar, yeniden gerçekleşirken, SEDAŞ işletme Bakım Ekipleri de leyleklerin telef olmaması için önlem almaya çalıştı. Alınan bilgiye göre, Avrupa’dan Afrika’ya göç eden binlerce leylek, Kocaeli de Kartepe, Körfez, Darıca, Dilovası, Tuzla, Çayırova ve Gebze üzerinden göç ettikleri sırada elektrik direklerine ve şebekedeki elektrik iletkenlerine kondu. Durumu fark eden vatandaşlar, Sakarya  Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) Çağrı Merkezine bilgi verdi. Çağrı merkezine direklerin üzerinde yüzlerce leylek var ihbarları yağdı.

Bunun üzerine gece mola veren ve elektrik dağıtım şebekesinde direklere konan, direkler arasındaki iletkenlere tüneyen binlerce leyleğin elektrik akımına kapılıp ölmemesi ve bir yandan da enerji verebilmek için  SEDAŞ ekipleri gece boyunca mücadele etti.  

Aşırı leylek istilası yaşanan mahallelerde enerji vermek mümkün olmazken, leyleklerin göç yollarına devam etmesinin ardından mahalle sakinleri enerjiye kavuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler