1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Sensormatic, enerji sektöründe güvenlik maliyetini düşürüyor

Sensormatic, enerji sektöründe güvenlik maliyetini düşürüyor

Sensormatic, kömür, hidroelektrik, doğalgaz, rüzgâr enerjisi, jeotermal enerji ve güneş enerjisi santrallerinden enerji nakil hatlarına kadar her türlü enerji tesisinin güvenlik ihtiyacını karşılayacak teknolojiler sunuyor.

Sensormatic, enerji sektöründe güvenlik maliyetini düşürüyor

Enerji Günlüğü - Enerji ihtiyacı giderek artarken, enerji kaynaklarının korunması da stratejik öneme sahip. Güvenlik teknolojileri alanında Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden Sensormatic; kömür, hidroelektrik, doğalgaz, rüzgâr enerjisi, jeotermal enerji ve güneş enerjisi gibi farklı santrallerden enerji nakil hatlarına kadar her türlü enerji tesisi için teknoloji destekli özel çözümler sunarak güvenlik ve sürdürülebilirlik ihtiyacının karşılanmasını sağlıyor.

Sensormatic, enerji sektörü için, çevre güvenlik, geçiş kontrol ve personel devam kontrol sistemleri, ziyaretçi takip sistemleri, video analiz, canlı anons, radar, yangın algıma ve acil anons, network altyapısı çözümleri gibi birçok farklı sistemi, ilgili tesisin risk ve ihtiyaçlarına uygun şekilde tasarlayarak hayata geçiriyor. 

MALİYETLERDE TASARRUF SAĞLIYOR

Şirket, iletişim ve enerji kablo hattı kurulması mümkün olmayan arazilerde, mobil elektronik güvenlik sistemleri sağlıyor. pelin-yelkencioglu.jpgAyrıca, itfaiye hizmetleri ile yangından korunma, iş emniyeti ile iş kazalarını önleme ve ihbar etme, risk danışmanlığı gibi farklı hizmet seçenekleri de sunuyor. Alınan bu önlemler riskleri en aza indirirken, daha az sayıda güvenlik personeli ile çok daha verimli ve etkin çalışmayı sağladığı için işletme maliyetlerinde de ciddi tasarruf sağlanmasına olanak sağlıyor.

Bölgeye göre değişmekle birlikte enerji santrallerinden genellikle kötü niyetli ve izinsiz giriş risklerinin ön planda olduğunu belirten Sensormatic’in CMO’su Pelin Yelkencioğlu, “Enerji tesislerini hem fiziksel hem de teknolojik olarak güvenli bir hale getiriyoruz. Tesisin bulunduğu coğrafya ve konuma göre farklı çözümler üretiyoruz. Bu tarz tesisler genellikle kış şartlarını çetin geçtiği bölgelere kuruluyor. Kışın bu bölgelerde yoğun kar yağışı, tipi ve sis gibi hava şartları çok sık görülebiliyor.  Klasik video izleme çözümleri yerine video analiz özellikle termal kameralar kullanıyoruz. Bu termal kameraları da yüksek zoom özelliğine sahip 360 derece hareketli kameralarla destekliyoruz” diye konuştu.

CAYDIRICI ETKİYE SAHİP

Sensormatic’in kurduğu entegre elektronik güvenlik sistemleri, kötü niyetli kişilerin ya da izinsiz giriş yapmak isteyenlerin üzerinde caydırıcı bir etki yaratıyor.  Güvenlik sağlanacak olan alana yerleştirilen akıllı kameralar, sahip oldukları video analiz algoritmaları ile alandaki hareketleri otomatik algılıyor ve potansiyel tehlikeleri güvenlik biriminin ekranına gerçek zamanlı olarak aktarıyor. Bu noktada uzaktan sesli anons sistemiyle şüpheliye sözlü bir uyarı yapılabiliyor. Bu anons, alana kazara girmiş olan bir kişinin oradan hızla uzaklaşmasını sağlarken, kötü niyetli kişi ya da gruplara ise ‘Güvenlik güçlerinin sizden haberi var, müdahale etmeden burayı hemen terk edin’ uyarısını yapıyor. Böylece risk henüz gerçekleşmeden engelleniyor.

AKILLI RADAR SİSTEMİ YAYGINLAŞIYOR

Daha çok sınır ve çevre güvenliği konusunda aktif olduklarının altını çizen Yelkencioğlu, sektörde ilk olarak hayata geçirdikleri radar sisteminin gördüğü büyük ilgi üzerine yaygınlaşmaya başladığını söyledi. Yelkencioğlu, “Kullandığımız radar sistemi, makine öğrenimi ve derin öğrenme kullanılarak geliştirilen yerleşik analitik özelliği sayesinde, insanları ve araçları düşük yanlış alarm oranıyla doğru bir şekilde algılayabiliyor, sınıflandırabiliyor ve video sistemi ile entegre bir şekilde noktasal olarak takip edebiliyor. Bu hem bizim hem de sektörümüz için yeni bir çözüm olarak ilk defa uygulanıyor” şeklinde konuştu.

1994 yılında kurulan Sensormatic, aralarında Bankacılık-Finans, Sağlık ve perakendenin de bulunduğu 12 farklı sektörde ihtiyaca özel tasarlanan güvenlik teknolojilerini üretiyor. Şirket, 2011 yılında hayata geçirilen birleşme ile İsveç merkezli güvenlik hizmetleri firması Securitas bünyesine katılmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler