1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Sepaş, kadınların enerjisine güveniyor

Sepaş, kadınların enerjisine güveniyor

Enerji Günlüğü – Sepaş Enerji, kadınların gelenekselin dışındaki departmanlarda görev alması konusunda Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile...

Sepaş, kadınların enerjisine güveniyor

Enerji Günlüğü – Sepaş Enerji, kadınların gelenekselin dışındaki departmanlarda görev alması konusunda Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile işbirliği yaparak yeni fırsatlar yaratacak.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın başlattığı enerji sektöründeki kadın istihdam oranının yürütülmesiyle ilgili birçok şirket harekete geçti. Bu hedef doğrultusunda Sepaş Enerji de Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile işbirliği kapsamında yürüttüğü proje ile sektördeki kadınların gelenekselin dışındaki departmanlarda da görev alması konusunda çalışmalar yürütecek.

ÇALIŞANLARIN YÜZE 40’I KADIN

Çalışanların yüzde 40’ını kadınların oluşturduğu Sepaş Enerji, şirket bünyesinde kadın sayısını arttırmak ve aynı zamanda şirket içi kadınlara yönelik kariyer fırsatlarını iyileştirmek için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile işbirliği gerçekleştiriyor. İş başvurularında ve işe alımlarda kadın oranını yükseltmeyi özellikle hedeflediklerini belirten Sepaş Enerji Genel Müdürü Ondrej Safar “Erkek çalışanların ağırlıklı olduğu bir sektörde faaliyet gösteren bir şirket olarak kadın çalışan oranımız yüzde 40. Bu, yüksek bir oran ancak bizim için yeterli değil. Biz daha çok kadının enerji sektörüne girmesini istiyoruz. Bu yüzden de Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile gerçekleştirdiğimiz projenin değerli olduğuna inanıyoruz. Geçtiğimiz ay da İzmit Belediyesi ve Kocaeli İŞKUR tarafından en fazla kadın istihdamı sağlayan şirketlerden biri olarak onurlandırıldık. Sepaş Enerji olarak bu yolda çalışmalarımıza durmadan devam edeceğiz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler