Hyundai’ye ABD’deki ilk EV üretiminde vergi teşviki

Güney Kore merkezli otomotiv şirketi Hyundai’ye ABD'deki ilk elektrikli araç üretim fabrikası için 1,8 milyar dolar vergi avantajı ve çeşitli teşvikler sağlanacak.

Enerji Günlüğü - Güney Koreli otomotiv şirketi Hyundai’nin ABD’de kuracağı elektrikli araç fabrikası için vergi avantajı sağlanacak ve teşvikler verilecek.

Güney Kore merkezli çok uluslu otomotiv şirketi Hyundai'ye ABD'nin Georgia eyaletinde 5,5 milyar dolara kuracağı ve ABD'deki ilk üretim fabrikası olacak elektrikli araç yatırımı için yerel hükûmet tarafından 1,8 milyar dolar vergi avantajı ve çeşitli teşvikler sağlanacak. 

Hyundai’nin kurulumuna 2023 yılında başlayacağı elektrikli araç tesisinde yılda 300 bin elektrikli araç üretilmesi ve toplam 8 bin 100 kişiye istihdam sağlanması öngörülüyor. Hyundai ayrıca ABD’de ileri teknolojiye de yatırım yapacak.

ROLLS-ROYCE İLE İŞBİRLİĞİ

Hyundai Motor Group ayrıca lüks araç üreticisi Rolls-Royce ile sürdürülebilir hava aracı için yapacağı bir iş birliğini açıkladı. İki şirketin, tamamen elektrikli tahrik ve hidrojen yakıt hücresi teknolojileri kapsamında yaptıkları iş birliği, Rolls-Royce’un havacılık ve sertifikasyon kabiliyetlerini öne çıkarırken, Hyundai Motor Group'un ise hidrojen yakıt hücresi teknolojileri ve endüstrileştirme kapasitesini ön plana çıkaracak. 

ÇOCUK İŞÇİ ÇALIŞTIRIYOR İDDİASI

Öte yandan Hyundai hakkında, ABD'deki SMART fabrikasında çocuk işçi çalıştırdığı gerekçesiyle inceleme başlatıldı. SMART'ın eski bir işçisi, kendi çalıştığı dönemde fabrikada 50'ye yakın çocuk işçi çalıştırıldığını kaydetti. Bir başka eski fabrika çalışanıysa, kendi vardiyasında "11 ila 12 yaşında gösteren" bir kız çocuğunun çalıştığını hatırladığını aktardı. Şirketin, daha önce de Meksika'dan gelen göçmenleri ucuz iş gücü olarak istihdam etmek için vize başvurusu yaptığı iddia ediliyor.