1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Hyundai, ABD’de elektrikli araç üretecek

Hyundai, ABD’de elektrikli araç üretecek

Güney Kore merkezli Hyundai, ABD’de elektrikli araç üretimine Ekim ayında başlıyor. İlk elektrikli aracı Genesis GV70 Aralık'ta banttan inecek.

Hyundai, ABD’de elektrikli araç üretecek

Enerji Günlüğü - Güney Koreli otomotiv şirketi Hyundai, ABD'nin Alabama Eyaleti’ndeki tesisinde elektrikli araç üretimine Ekim ayında başlıyor.

Güney Kore merkezli çok uluslu otomotiv şirketi Hyundai’nin ABD kolu Hyundai Motor Manufacturing Alabama (HMMA), ABD’nin Alabama Eyaleti’ndeki Montgomery tesisinde elektrikli araç üretimine başlayacağını duyurdu. Şirket iki model üretimi için 300 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyor. 

Şirket, Ekim ayında üretime başlayacağı Montgomery tesisinde Electrified Genesis GV70'i ve Santa Fe modelinin hibrit bir versiyonunu üretecek. Hyundai'nin ABD'de ürettiği ilk elektrikli otomobili olacak Genesis GV70 ise Aralık ayında banttan inecek. Hyundai tesiste 200 kişiye iş imkanı sağlayacak.

ABD’YE 7,4 MİLYAR DOLAR YATIRIM

Hyundai ayrıca, elektrikli araç modellerini arttırmak, fabrikalarını geliştirmek ve akıllı mobilite teknolojileri geliştirmek için 2025 yılına kadar ABD'ye 7,4 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler