1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Seyran Hatipoğlu: Sürdürülebilir enerji yatırımları için 200 milyon Euro hazır

Seyran Hatipoğlu: Sürdürülebilir enerji yatırımları için 200 milyon Euro hazır

TurSEFF Banka İlişkileri Müdürü Seyran Hatipoğlu, sürdürülebilir enerji yatırımlarına tahsisli 200 milyon Euro kredinin bankalarda hazır olduğunu söyledi. 

Seyran Hatipoğlu: Sürdürülebilir enerji yatırımları için 200 milyon Euro hazır

Enerji Günlüğü - TurSEFF Banka İlişkileri Müdürü Seyran Hatipoğlu, sürdürülebilir enerji yatırımlarına tahsisli 200 milyon Euro kredinin bankalarda hazır olduğunu söyledi. 

TurSEFF Banka İlişkileri Müdürü Seyran Hatipoğlu, sürdürülebilir enerji ve kaynak verimliliği yatırımları için 610 milyon euro sürdürülebilir enerji finansmanının 200 milyon eurosunun finans kurumlarının kasasında hazır olduğunu söyledi. 

7. Uluslararası Enerji ve Değer Konferansı’nda bir konuşma yapan Seyran Hatipoğlu, yatırımcıların özkaynaklarını kullanmaktan çekindiğini belirtti ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından sağlanan finansmanın Türkiye için ayrılan kaynağın ilerleyen dönemde yatırımcılara kanalize edileceğini kaydetti. Son dönemdeki ekonomik çalkantılar nedeniyle yatırımcıların özkaynak çıkarmak istemediğini; ‘Biz çatı işini istiyoruz, daha verimli hale geldi, yüksek teknoloji kullanılıyor’ dendiğini ancak kaynak kullanımında halen sorun olduğunu anlatan Hatipoğlu şöyle konuştu, “Bankaların kapıyı kapatmak ve kredi vermemek gibi bir durumu yok. Türk bankacılık sistemi çok sağlam. Finans kurumlarının risk yönetimi çok iyi yapıldı. 400 milyon euronun 200 milyon eurosu finans kurumlarımızın kasasında. Bu kaynak da ilerleyen dönemlerde yatırımcılara kanalize edilecek”. 

İlkyaz YENİDOĞAN - Enerji Günlüğü / ANKARA

Önceki ve Sonraki Haberler