1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Shell çocukların trafik farkındalığını arttırma projesine katıldı

Shell çocukların trafik farkındalığını arttırma projesine katıldı

Shell Türkiye, Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Ticaret Üniversitesi ile ortaklaşa 2019-2020 eğitim öğretim yılında 3-11 yaş arasındaki çocuklar ile ailelerinde trafik kuralları hakkında farkındalık oluşturulması için çalışacak.

Shell çocukların trafik farkındalığını arttırma projesine katıldı

Enerji Günlüğü - Shell Türkiye, Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Ticaret Üniversitesi ile ortaklaşa 2019-2020 eğitim öğretim yılında 3-11 yaş arasındaki çocuklar ile ailelerinde trafik kuralları hakkında farkındalık oluşturulması için çalışacak.

Türkiye’nin önemli sorunları arasında yer alan trafik kazalarına dikkat çekmek ve çocuklara trafik kurallarını öğretmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Shell Türkiye “Trafikte Küçük Hata Yoktur” projesini başlattı. Proje ile 2019-2020 eğitim öğretim yılında 3-11 yaş arasındaki çocuklar ile ailelerinde trafik kuralları hakkında farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

PROJE İLK ETAPTA İSTANBUL’DA UYGULANACAK

İlk etapta İstanbul’da uygulanacak “Trafikte Küçük Hata Yoktur” sosyal yatırım projesi ile 8 ay içinde 39 ilçedeki 120 okulda 3-11 yaş arasındaki toplam 70 bin çocuğa ve dolaylı olarak ailelerine trafik kuralları hakkında eğitim verilmesi hedefleniyor. 2019-2020 öğretim yılında hayata geçirilecek ve proje kapsamında öğrencilerde trafik bilinci oluşturmak amacı ile okullarda tiyatro gösterileri yapılacak.

Ayrıca projenin uygulandığı her okulda öğretmenlere ve velilere seminer verilecek. Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Shell Türkiye tarafından verilecek eğitici seminerlerde trafik kazalarının yıkıcı sonuçları ve alınabilecek önlemler anlatılacak. Bu seminerler ile öğrencilerin yanı sıra aileler ve öğretmenlere de trafik bilinci kazandırılarak, toplumsal düzeyde katkı sağlanacak. Projenin birinci yılında İstanbul’da öğrenciler, veliler ve diğer aile fertleri ile ortalama 300 bin kişiye ulaşılmaya planlanıyor.

TRAFİK EĞİTİMİ KÜÇÜK YAŞLARDAN İTİBAREN VERİLMEYE BAŞLANMALI

Projenin tanıtım toplantısında konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk günümüzde yaşanan bireysel ve toplumsal sorunların en önemlilerinden biri nin trafik sorunu olduğunu belirterek, “Bizler bakanlık olarak trafik güvenliği konusundaki eğitimlerin daha küçük yaşlardan itibaren verilmeye başlanmasının öneminin her geçen gün daha da arttığını görmekteyiz. Bu doğrultuda Bakanlığımız Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ile İstanbul Ticaret Üniversitesi arasında sosyal sorumluluk projesi kapsamında okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik “Trafikte Küçük Hata Yoktur” adlı tiyatro gösterisine ilişkin iş birliği protokolü imzalanmıştır. Protokol kapsamında okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinde trafik bilinci ve toplumsal farkındalık oluşturacak, öğrencilerin trafik adabı ve trafik kurallarını eğlenerek öğrenmeleri sağlanacak ayrıca bu bilgileri aile bireyleriyle paylaşmaları teşvik edilecektir” dedi.

ÇOCUKLARDA YOL EMNİYETİ ALIŞKANLIĞI OLUŞTURMAYI HEDEFLİYORUZ

Shell Türkiye’nin hayata geçirdiği sosyal yatırım çalışmalarıyla Türkiye’de toplumsal değer yaratmayı ilke edindiklerini belirten Shell & Turcas CEO’su Felix Faber, Trafikte Küçük Hata Yoktur projesiyle çocukları bilinçlendirme konusunda önemli bir adım attıklarını vurgulayarak, “Türkiye’nin en önemli sorunlarından olan trafik sorununun çözümü için kamu ve özel sektör olarak hep birlikte çalışmalıyız. Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Ticaret Üniversitesi ile iş birliği yaparak başlattığımız proje ile çocuklarımızı trafik kurallarına uymaları yönünde eğiteceğiz. Shell olarak 70’in üzerinde ülkede, çok farklı ve zorlu yol koşulları altında günde yaklaşık 2 milyon km ve yılda 700 milyon km yol kat ediyoruz. Her gün 50 kez dünyayı turluyoruz ve operasyonlarımızı kazasız gerçekleştirmek üzere her geçen gün kendimizi geliştiriyoruz.  Bu da dünya genelinde, yol emniyeti alanında çok ciddi bir bilgi birikimine ve uzmanlığa sahip olmamızı sağlıyor. Türkiye’deki operasyonlarımızda ise yılda 30 milyon km’ye yakın yol kat ediyoruz ve 7,7 milyon saat çalışıyoruz. Bugüne kadar Türkiye’de yol emniyeti konusunda düzenlediğimiz eğitimlerle son beş yılda 120 binden fazla kişiye ulaştık. Yol güvenliği alanındaki birikim ve uzmanlığımızı, toplumla paylaşmayı çok önemsiyoruz. Bu alandaki uzmanlığımızı Trafikte Küçük Hata Yoktur projesine de taşıyoruz. Proje ile çocukların trafik kurallarını tam anlamıyla bilen, uygulayan ve bu konuda sorumluluk alan bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler