1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Shell Norveç açık denizindeki projesini erteledi

Shell Norveç açık denizindeki projesini erteledi

Enerji Günlüğü – Shell Norveç açık denizindeki doğalgaz sıkıştırma projesini erteledi.İngiltere merkezli Royal Dutch Shell bir açıklama yaparak,...

Shell Norveç açık denizindeki projesini erteledi

Enerji Günlüğü – Shell Norveç açık denizindeki doğalgaz sıkıştırma projesini erteledi.

İngiltere merkezli Royal Dutch Shell bir açıklama yaparak, Norveç açık denizinde bulunan Ormen Lange sahasındaki doğalgaz üretimini arttırma projesini değişen ekonomik değerlendirmeler nedeniyle ertelediğini duyurdu.

Açıklamada, Ormen Lange Yönetim Komitesi Başkanı Odin Estensen mevcut konseptin gerekli sermaye yatırımı ve beklenen üretim hacmine dayalı bir ekonomik getiri sağlamayacağını belirterek, güncellenmiş rezervuar analizlerinin de açık deniz sıkıştırılmış doğalgazlarının zamanlamasının sahanın nihai iyileştirmesi için çok kritik bir önemde olmadığını gösterdiğini söyledi. Bu karmaşa ve belirsizlik içinde projenin artık ekonomik olarak uygulanabilir olmadığını da sözlerine ekledi.

Ayrıca şirket yaptığı açıklamada petrol ve doğalgaz endüstrisinin mali olarak zorluk yaşadığını da belirtti.

Shell’in % 17.81 hisse payı ile işletmeci şirket olduğu sahada, Petoro % 36.49 hisseye, Statoil % 25.35 hisseye, DONG Enerji % 14.02 hisseye ve ExxonMobil % 6.34 hisseye sahip.

Norveç devlet enerji şirketi Petoro dışındaki diğer bütün ortaklar erteleme kararını destekliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler