1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Shell Petrol 15 bayisiyle yapacağı LNG Protokolü için muafiyet aldı

Shell Petrol 15 bayisiyle yapacağı LNG Protokolü için muafiyet aldı

Rekabet Kurulu, Shell Petrol AŞ ile 15 bayisi arasında imzalanacak olan LNG Yatırım ve İşletme Protokolü’ne bireysel muafiyet verdi. 

Shell Petrol 15 bayisiyle yapacağı LNG Protokolü için muafiyet aldı

Enerji Günlüğü - Rekabet Kurulu, Shell Petrol AŞ ile 15 bayisi arasında imzalanacak olan LNG Yatırım ve İşletme Protokolü’ne bireysel muafiyet verdi. 

Rekabet Kurulu, 12 Kasım 2019 tarihli ve 19-39/601-255 nolu menfi tespit ve muafiyet kararıyla; Shell Petrol AŞ’nin, 15 bayisiyle karşılıklı imzalayacağı LNG Yatırım ve İşletme Protokolü için şirkete 12 yıl süreli bireysel muafiyet verdi. 

Rekabet Kanunu’na göre ilgili teşebbüs veya teşebbüs birliklerinin başvurusu üzerine Rekabet Kurulu elinde bulunan bilgiler çerçevesinde bir anlaşmanın, kararın, eylemin veya birleşme ve devralmanın Kanun’un rekabeti sınırlayıcı anlaşma, uyumlu eylem ve kararlar, hakim durumun kötüye kullanılması ve birleşme veya devralma maddelerine aykırı olmadığını gösteren bir menfi tespit belgesi verebiliyor. 

Bu madde çerçevesinde menfi tespit, anlaşma, karar ve eylemlerin 4054 Sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun tahtında hukuka aykırılık içermediğini tevsik edici nitelikte bir belirleme oluyor. Menfi tespit belgesi ilgililerin talebi üzerine veriliyor.

Rekabeti sınırlayıcı anlaşma, uyumlu eylem ve kararların yapıldıkları tarihten itibaren bir ay içerisinde Kurul’a bildirilmeleri zorunlu. Bildirilmeyen anlaşmalara muafiyet hükümleri uygulanamıyor. Zamanında yapılmamış bildirimlere muafiyet verilmesi halinde ise muafiyet, bildirim tarihinden itibaren geçerli oluyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler