1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Shell Türkiye’nin ilk kadın motor yağı uzmanı

Shell Türkiye’nin ilk kadın motor yağı uzmanı

Türkiye’nin ilk kadın motor yağı uzmanı Fatma Altay ‘Shell’de Kadın Enerjisi’ projesi kapsamında Adana’da görevine başladı.

Shell Türkiye’nin ilk kadın motor yağı uzmanı

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin ilk kadın motor yağı uzmanı Fatma Altay ‘Shell’de Kadın Enerjisi’ projesi kapsamında Adana’da görevine başladı.

Cumhuriyetin 100. yılına kadar 5000 kadını iş yaşamına kazandırmayı hedefleyen ‘Shell’de Kadın Enerjisi’ projesi, birinci yılında 1044 kadını iş sahibi yaptı. Bu kadınlardan biri de Adana’da Shell Türkiye’nin ilk kadın motor yağı uzmanı olarak görev yapan Fatma Altay.­­­ İşe Shell’de Kadın Enerjisi projesi kapsamında 11 ay önce başlayan ve motor yağı uzmanı olabilmek için bir buçuk ay eğitim alan Altay, tüm toplumsal cinsiyetçi yaklaşımlara rağmen Türkiye’nin ilk kadın motor yağı uzmanı olarak görevine başladı.

AKARYAKITIN ERKEK İŞİ OLDUĞU ALGISINI DEĞİŞTİRİYORUZ

Shell’de Kadın Enerjisi projesi kapsamında bir çok ilke imza attıklarını belirten Shell & Turcas CEO’su Felix Faber, toplumun ihtiyaçlarına yönelik yatırımlar yaparak ülke ekonomisine ve sosyal kalkınmaya katkı sağladıklarının altını çiziyor: “Odaklandığımız önemli alanlardan biri kadınlara iş hayatında fırsat eşitliği sunulması. Akaryakıt istasyonlarında kadın çalışan sayısını artırarak, Türkiye’de çalışma dünyasında önemli bir değişime imza atıyoruz. Shell’de Kadın Enerjisi projemiz kapsamında göreve başlayan Shell Türkiye’nin ilk kadın motor yağı uzmanı Fatma Altay’ı teşvik etmek bizler için mutluluk verici. Fatma’yı cesaretinden dolayı kutluyor, iş hayatında başarılar diliyorum. Bu güzel girişimin tüm kadınlara cesaret vermesini temenni ederim.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler