1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Şiper: Geleneksel istasyonlar, artık bütüncül yakıt istasyonlarına dönüştü 

Şiper: Geleneksel istasyonlar, artık bütüncül yakıt istasyonlarına dönüştü 

Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper, sadece benzin ve dizelin bulunduğu geleneksel akaryakıt istasyonlarının artık otogaz LPG’nin ve hatta elektriğin de ikmal edildiği bütüncül yakıt istasyonlarına dönüştüğünü söyledi.

Şiper: Geleneksel istasyonlar, artık bütüncül yakıt istasyonlarına dönüştü 

Enerji Günlüğü - Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper, sadece benzin ve dizelin bulunduğu geleneksel akaryakıt istasyonlarının artık otogaz LPG’nin ve hatta elektriğin de ikmal edildiği bütüncül yakıt istasyonlarına dönüştüğünü söyledi.

LPG endüstrisinin uluslararası temsilcilerini İstanbul’da buluşturan Dünya LPG Birliği Bölgesel Zirvesi’nde konuşan Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper, “Geleneksel akaryakıt, yani sadece benzin ve dizelin bulunduğu akaryakıt istasyonları; artık otogaz LPG’nin ve hatta elektriğin de ikmal edildiği bütüncül yakıt istasyonlarına dönüşmüş durumdadır” dedi.

TÜRKİYE OTOGAZDA DÜNYAYA ÖRNEK BİR PAZAR

Türkiye’nin otogaz açısından, gerek rakamları ile gerekse piyasa yapısı ve düzenlemeleri ile dünyaya örnek teşkil edecek bir pazar olduğuna dikkat çeken Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper, Ülkemizde tüketilen toplam LPG’nin %79’unun otomotiv yakıtı olarak kullanılığını kaydetti. Şiper, “Toplam 3,3 milyon tonluk otogaz pazarının %77’lik payı ise doğrudan veya ilintili olarak PETDER bünyesinde yer alan akaryakıt dağıtım şirketlerinin tedarikindedir. Dolayısıyla akaryakıt dağıtım şirketleri arasında da otogaz yadsınamaz bir gerçektir” açıklamasında bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler