1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Slovenya Krsko NGS’nin olası 2. reaktörüne talep çok

Slovenya Krsko NGS’nin olası 2. reaktörüne talep çok

Slovenya’nın elektrik ihtiyacının %40’ını karşılayan Krsko Nükleer Santrali’nin olası ikinci bir reaktörünün inşası için yoğun talep olduğu kaydedildi.

Slovenya Krsko NGS’nin olası 2. reaktörüne talep çok

Enerji Günlüğü - Slovenya’nın elektrik ihtiyacının %40’ını karşılayan Krsko Nükleer Santrali’nin olası ikinci bir reaktörünün inşası için yoğun talep olduğu kaydedildi.

Slovenya Başbakanı Marjan Sarec, ABD, Rusya ve diğer ülkelerden gelen yatırımcıların Slovenya'nın tek nükleer enerji santrali olan Krsko Nükleer Santrali'nin ikinci reaktörünün potansiyel inşasıyla ilgilendiğini belirtti.

Sarec, daha önce yaptığı açıklamada ülkenin elektrik arz sıkıntısı çekmemek için tüm enerjisini Krsko Nükleer Santrali'nin ikinci reaktörünü kurmaya odaklaması gerektiğini kaydetmişti. Sarec 'e göre, Slovenya'nın projeyle ilgili nihai kararını vermesi ve ikinci bir reaktörün inşası için uluslararası bir ihale açması on yıl kadar sürebilir, ancak şimdi konuyla ilgili tartışmayı şimdiden başlatmak gerekiyor.

Yılda 5 milyar kWh elektrik üreten Krsko Nükleer Santrali Amerikan Westinghouse ortaklığı ile kuruldu. Santrale Slovenya ile Hırvatistan'ın ortaklaşa sahip.

 

Önceki ve Sonraki Haberler