1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Soğuk depolarda enerji verimliliği kategorisi bildirilecek

Soğuk depolarda enerji verimliliği kategorisi bildirilecek

Beşeri gıda ve yemlerin dondurulduğu endüstriyel soğutmalı depolarda, enerji verimliliği kategorisini belirtme zorunluluğu getirildi.

Soğuk depolarda enerji verimliliği kategorisi bildirilecek

Enerji Günlüğü - Beşeri gıda ve yemlerin dondurulduğu endüstriyel soğutmalı depolarda, enerji verimliliği kategorisini belirtme zorunluluğu getirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Endüstriyel Tip Soğutmalı Depolama Kabinlerinin Enerji Etiketlenmesine Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak 5 Eylül 2020 itibariyle yürürlüğe girdi. 

Tebliğ, endüstriyel soğutmalı depolama kabinlerinin piyasaya arzı, etiketlenmeleri ve ilave ürün bilgilerinin teminine yönelik gereklilikleri bildiriyor.

Buna göre, belirli bir endüstriyel tip soğutmalı depolama kabini modeli ile ilgili enerji veya fiyat bilgilerini içeren herhangi bir reklam, tanıtım materyali veya teknik promosyon materyalinde, enerji verimliliği sınıfının belirtilmesi zorunlu olacak.

Söz konusu soğutma kabinlerinde enerji verimliliği sınıfı, Enerji verimliliği endeksi (EEI) esasıyla ölçülüyor. Buna göre, A+++ enerji verimliliği sınıfı için EEI’nin 5’ten küçük olması gerekecek. A++ enerji verimliliği sınıfı için 5

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler