1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Statoil insansız platform kullanacak

Statoil insansız platform kullanacak

Enerji Günlüğü - Norveç enerji şirketi Statoil, maliyetlerini azaltmak için Kuzey Denizi'nde insansız doğalgaz platformu kullanacak.Danimarka ve Hollanda...

Statoil insansız platform kullanacak

Enerji Günlüğü - Norveç enerji şirketi Statoil, maliyetlerini azaltmak için Kuzey Denizi'nde insansız doğalgaz platformu kullanacak.

Danimarka ve Hollanda münhasır ekonomik bölgelerinde bazı şirketlerin insansız platformlarla çalışmalara başlamasını takip eden Statoil, Kuzey Denizi'ndeki Oseberg Future faz I projesinde insansız platform kullanacak.

Statoil yaptığı açıklamada, yatırım kararını önümüzdeki kış vermeyi beklediğini ifade etti. Ayrıca şirket olarak denizaltı ve denizüstü çalışmalarında bu tür akıllı çözümlerle endüstri ile işbirliğini sürdürme isteğini de tekrarladı.

Statoil projeler başkan yardımcısı Anders Opedal, kuyuyu deniz yataklarında açmanın bir seçenek olduğunu ancak son on yılda denizaltı sondajının üç kat pahalandığına dikkat çekerek, bu nedenle "ceket" olarak anılan kafesli çelik ayaklar ve bunların üzerine yerleştirilen insansız çalışma platformu kullanmaya karar verdiklerini söyledi. Opedal, bu platformları kullanarak maliyeti bir kaç yüz milyon Norveç Kronu kadar azaltacaklarını belirtti.

İnsansız platformlar uluslararası arenada bir süredir kullanılmasına rağmen Norveç'te henüz yeni yeni kullanılmaya başlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler