1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Stevens: Enerji geçişinin tamamlanmasıyla yeni bir dünya olacak

Stevens: Enerji geçişinin tamamlanmasıyla yeni bir dünya olacak

Chatham House üyesi Prof. Dr Paul Stevens, enerji geçişinin tamamlanmasıyla yeni bir dünya olacağını ve artık enerjinin savaş ve çatışma sebebi olmayacağını söyledi.

Stevens: Enerji geçişinin tamamlanmasıyla yeni bir dünya olacak

Enerji Günlüğü - Chatham House üyesi Prof. Dr Paul Stevens, enerji geçişinin tamamlanmasıyla yeni bir dünya olacağını ve artık enerjinin savaş ve çatışma sebebi olmayacağını söyledi.

10’uncu Boğaziçi Zirvesi kapsamında düzenlenen panelde konuşan Chatham House üyesi Prof. Dr Paul Stevens, enerji kaynaklarının kullanım sıralamasının değişmeye başladığını ve bu değişimin enerji jeopolitiğini de değiştireceğini söyledi. Enerji kaynaklarının belli bölgelerde yoğunlaşması ile bir jeopolitik oluştuğunu söyleyen Stevens 20. yüzyılda bu eşitsiz dağılım nedeniyle rekabet ve dağılım çatışmaları yaşandığına dikkat çekti.

Enerji geçişi konusunda kaynakların tükenmesinin etken olduğunu söyleyen Stevens, bu geçiş ne kadar hızlı olursa o kadar yıkıcı olacağını dile getirdi. Stevens şöyle konuştu: "Enerji geçişinin tamamlanmasıyla yeni bir dünya olacak. Geçişin hızlı olması petrol ve doğalgaz kaynaklarının yoğunlaştığı Ortadoğu’da bütünüyle istikrarsızlığa neden olabilir. Ayrıca eski jeopolitik koşullar tamamen ortadan kalkacak. Artık enerji birbirimizi öldürme sebebi olmayacak."

Önceki ve Sonraki Haberler