1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Süleyman Akyüz Petrol-İş Başkanı seçildi

Süleyman Akyüz Petrol-İş Başkanı seçildi

Petrol İş Sendikası’nın 28. Olağan genel Kurulu’nda, Süleyman Akyüz yeni Genel Başkan seçildi. 

Süleyman Akyüz Petrol-İş Başkanı seçildi

Enerji Günlüğü - Petrol İş Sendikası’nın 28. Olağan genel Kurulu’nda, Süleyman Akyüz yeni Genel Başkan seçildi. 

Petrol-İş Sendikasının 28. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan Yönetim Kurulu seçimlerinde, Başkan Ali Ufuk Yaşar’a karşı yarışan Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz, Genel Başkanlığa seçildi.

Genel Kurul’da Başkan Ali Ufuk Yaşar ve Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz’ün başkanlık yarışının yanında Adalet Kul da bağımsız olarak genel sekreterliğe aday oldu. Genel Kurul’a 250 delege, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Türk-İş genel merkez yöneticileri, Türk-İş’e ve DİSK’e bağlı sendika başkanları ile yabancı ülkelerden bazı sendikaların temsilcileri katıldı.

“BİRBİRİMİZLE UĞRAŞMAYI BIRAKIP İŞİMİZE DÖNELİM”
TÜPRAŞ toplu sözleşmesiyle ilgili tartışmaların dikkat çektiği konuşmalar sırasında söz alan muhalif aday Süleyman Akyüz, 2015-2019 yılları arasındaki dönemin sorunlara yeni sorunlar eklemekle geçtiğini kaydetti ve şöyle konuştu, “Eğer sorunlarımızı çözemezsek, üst üste yığarsak bu sorunların altında bir gün kalmış olacağız. Geçen dönem üstüne koyup koyup geldik, çözemiyoruz ki! Kıdem tazminatı fona devredilecek deniliyor, sonra tepki üzerine rafa kaldırılıyor, sonra yine önümüze getiriliyor. 2015 ile 2019 arasında sadece sorunlarımıza sorunlar kattığımız problemlere bakın. Kiralık işçilik yasasını hayata geçirdiler, zorunlu BES uygulaması geçti, OHAL döneminde grevler yasaklandı, Cumhurbaşkanının OHAL döneminde patronlara söylediklerini bilirsiniz, kıdem tazminatına yine göz diktiler. O yüzden biz birbirimizle uğraşmayı bırakalım asıl işimize dönelim. Kitlesel eylem ve genel grev yapıldığını gören var mı? Mesele bu. EYTliler kadar olamadık. İşçimizi eğiteceğiz, sınıf bilinci vereceğiz, işçimiz ne olduğunu bilecek”. 

118’E KARŞI 129 OY
Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde Ali Ufuk Yaşar ve Süleyman Akyüz yarıştı. 3 oyun geçersiz sayıldığı oylama sonucunda Ali Ufuk Yaşar 118 oy; Süleyman Akyüz ise 129 oy alarak seçimleri kazandı. 

Seçimler sonucunda Kocaeli Şube Başkanı Salih Akduman Genel Sekreter, Niyazi Recepkethüda ise Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri oldu. Mali Sekreterlik için yarışan Turgut Düşova ve Erhan Yakışan, 122’şer oy aldılar ve yenişemediler. Mali Sektreterin kim olacağı, Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılacak kura çekimi sonrasında belli olacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler