1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. SunPower güneş paneli üretimi için yeni bir şirket kurdu

SunPower güneş paneli üretimi için yeni bir şirket kurdu

Amerika’nın en büyük güneş paneli üreticilerinden SunPower, güneş paneli üretim işini Maxeon Solar adlı yeni bir şirket altında toplayacak.

SunPower güneş paneli üretimi için yeni bir şirket kurdu

Enerji Günlüğü - Amerika’nın en büyük güneş paneli üreticilerinden SunPower, güneş paneli üretim işini Maxeon Solar adlı yeni bir şirket altında toplayacak.

Dünyanın en büyük güneş paneli üretim şirketleri arasında ilk 10 sırada yer alan ABDli SunPower, tamamlayıcı ve halka açık iki bağımsız şirkete ayrılmayı planladığını açıkladı. SunPower ve Maxeon Solar Technologies (Maxeon Solar) adıyla bölünecek olan şirketlerden SunPower, dağıtık üretim, depolama ve enerji hizmetleri şirketi olarak çalışmalarına devam edecek. SunPower özellikle çatı güneş uygulamaları montajı işine odaklanacak. Yeni kurulacak Maxeon Solar şirketi ise güneş paneli üretim işini yürütecek. 

Singapur merkezli olacak Maxeon Solar CEO’luğunu halen SunPower Technologies iş birimi icra kurulu başkanı Jeff Waters üstlenecek. Maxeon Solar, Fransa, Malezya, Meksika ve Filipinler'de bulunan güneş hücresi ve panel üretim tesislerine sahip olacak ve işletecek. Aynı zamanda ABD ve Kanada dışındaki Ar-Ge, pazarlama ve satış çalışmalarını sürdürecek.

ÇİNLİ TZS YENİ ŞİRKETE YATIRIM YAPACAK

Çinli Tianjin Zhonghuan Semiconductor Co., Ltd. (TZS) şirketi tarafından Maxeon Solar'da 298 milyon dolarlık öz sermaye yatırımı yapılacak. Böylece Çinli şirket yüzde 29’a yakın hisseye sahip olurken, SunPower’in yüzde 71’den biraz fazla hissesi olacak. SunPower’in hissedarları arasında yer alan Fransız enerji şirketi Total de yeni şirketin hissedarları arasında yer alacak.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler