1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. SolarWorld ABD pazarında havlu attı

SolarWorld ABD pazarında havlu attı

Enerji Günlüğü - Amerikalı güneş enerjisi şirketi SunPower, ucuz ithal paneller ile rekabet etmekte zorlanan Alman SolarWorld AG’nin ABD kolu SolarWorld...

SolarWorld ABD pazarında havlu attı

Enerji Günlüğü - Amerikalı güneş enerjisi şirketi SunPower, ucuz ithal paneller ile rekabet etmekte zorlanan Alman SolarWorld AG’nin ABD kolu SolarWorld Americas'ı satın alarak yurtiçi üretimini artıracak.

ABDli güneş enerjisi şirketi SunPower, Alman güneş paneli üreticisi SolarWorld AG’nin ABD kolu olan SolarWorld Americas'ı satın alabileceğini açıkladı. ABD Başkanı Trump'ın güneş paneli ithalatına gümrük tarifeleri uygulama kararının etkisiyle yurt içi üretimini artırmak isteyen SunPower, satın alma anlaşmasının mali detayları konusunda bilgi vermedi. 

SunPower, Oregon'daki Hillsboro'daki SolarWorld fabrikasında Çin ürünleriyle daha doğrudan rekabet eden ucuz “P serisi” panellerini üreteceğini söyledi. Ayrıca, SolarWorld’ün eski ürünlerini de üretecek.

Bu satın alma haberi Trump yönetiminin ABD güneş enerjisi üretimini tarifeler yoluyla canlandırma çabaları için bir kazanç olarak değerlendiriliyor. İşin ilginç tarafı ise SunPower’ın bu tarifelere başından beri karşı olması.

Kaliforniya merkezli SunPower üretimini ağırlıklı olarak Filipinler ve Meksika’da gerçekleştiriyor. ABD’deki güneş enerjisi talebini değerlendirmeyi amaçlayan SolarWorld Americas ise 2008 yılında Hillsboro fabrikasını açtı. Ancak ithal edilen ucuz Asya, özellikle de Çin ürünleri nedeniyle rekabet edemez düzeye geldi. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler