1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Süreyyabey HES’e 49 yıllık lisans

Süreyyabey HES’e 49 yıllık lisans

Kuruçayırlılar Enerji İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret’e, Yozgat’taki 14 MW’lik Çekerek (Süreyyabey) Hidroelektrik Santrali için 49 yıllığına üretim lisansı verildi.

Süreyyabey HES’e 49 yıllık lisans

Enerji Günlüğü - Kuruçayırlılar Enerji İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret’e, Yozgat’taki 14 MW’lik Çekerek (Süreyyabey) Hidroelektrik Santrali için 49 yıllığına üretim lisansı verildi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Yozgat’ın Çekerek ilçesinde bulunan Süreyyabey Barajı üzerindeki Hidroelektrik Santral, lisanslandırıldı. Kuruçayırlılar Enerji İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Ltd tarafından kurulan 14 MW’lik Çekerek Süreyyabey HES’in lisans süresi 49 yıl olarak belirlendi.

Proje hazırlanırken yaklaşık 52 milyon liralık yatırımla hayata geçirileceği öngörülen Çekerek Süreyyabey HES’te yıllık yaklaşık 50 milyon kilovatsaat elektrik üretilmesi hedefleniyor. 

Kuruçayırlı Grubu’nun enerji sektöründe 2011 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. Grubun Kütahya ve Artvin’de iki adet Hidroelektrik Santrali yıllık yaklaşık 30 milyon kWh elektrik üretiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler