1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Suudi Arabistan petrol üretimini gereğinden çok kısacak

Suudi Arabistan petrol üretimini gereğinden çok kısacak

Suudi Arabistan bu ay petrol üretimini 10 milyon varil/günün, ihracatını da 7 milyar varil/günün altında tutmayı planlıyor.

Suudi Arabistan petrol üretimini gereğinden çok kısacak

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan bu ay petrol üretimini 10 milyon varil/günün, ihracatını da 7 milyar varil/günün altında tutmayı planlıyor.

Dünyanın en büyük petrol üreticilerinden Suudi Arabistan petrol fiyatlarında yaşanan düşüşler nedeniyle OPEC anlaşması kapsamında üretimini gereğinden daha fazla azaltmayı planlıyor. Suudi Arabistan sözcüsü bu kapsamda 2019 yılı Ağustos ayında petrol üretimini 10 milyon varil/günün, ihracatını da 7 milyar varil/günün altında tutmayı planladıklarını aktardı. 

Suudi yetkili ülkenin Eylül ayı petrol üretiminin de Ağustos ayından günde 700 bin varil daha az olacağını da ifade etti. Yetkili Eylül ve Ağustos aylarında petrol ihracatının ise 7 milyon varil/günün altında tutacaklarını kaydetti. 

DÜŞÜK PETROL FİYATLARINDAN ÇIKIŞ YOLU ARIYORLAR

Suudi yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, Suudi Arabistan, diğer petrol üreticilerine Petrol fiyatlarının 7 ayın en düşüğüne gerilemesi sebebiyle olası politikaları görüşmek üzere telefon açtı. bloomberght.com'un internet sitesinde yer alan habere göre, Krallık petrol fiyatlarında devam eden düşüşü tolare etmeyecek ve konuya dair tüm seçenekleri değerlendirecek. Açıklama yapan ve kimliğinin gizli kalmasını isteyen yetkili ne gibi tedbirler alınacağına yönelik bir detay paylaşmadı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler