1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Suudi TAQA ABD’li Cougar Drilling’i devralıyor

Suudi TAQA ABD’li Cougar Drilling’i devralıyor

Industrialization and Energy Services Şirketi, TAQA; Cougar Drilling Global ve Cougar Drilling USA şirketlerinin tek kontrolünü devralıyor.

Suudi TAQA ABD’li Cougar Drilling’i devralıyor

Enerji Günlüğü - Industrialization and Energy Services Şirketi, Cougar Drilling Global ve Cougar Drilling USA şirketlerinin tek kontrolünü devralıyor. 

Industrialization and Energy Services Company (TAQA) adlı Suudi Arabistan şirketi, Cougar Drilling Solutions Global Inc ve Cougar Drilling Solutions USA Inc adlı şirketlerin tek kontrolünü devralabilmek üzere Rekabet Kurumu’na başvuru yaptı. 

1969’da ABD’de kurulan Cougar Drilling Solutions Global Inc şirketinin, 2010 yılından bu yana Türkiye’de de bir ofisi bulunuyor. Şirketin ABD ve Kanada dışında Afganistan, Irak, Ukrayna ve İran’da da tesisleri var. 

Suudi şirketi TAQA’nın %45,70’i Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu’na ait. %54,21’i ise Suudi kamu kurumları arasında paylaşılıyor. Hissedarlar arasında Suudi Arabistanlı özel yatırımcılar da bulunuyor. Şirket, devralma işlemiyle Orta Doğu’da sunduğu saha hizmetlerini, yeni teknolojilerle geliştirmeyi hedefliyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler