1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TABGİS’ten EPDK’nın akaryakıt açıklamasına destek 

TABGİS’ten EPDK’nın akaryakıt açıklamasına destek 

TABGİS Yönetimi EPDK’nın akaryakıt fiyat artışlarına ilişkin yapılan haberlere dair açıklamasını desteklediğini açıkladı.

TABGİS’ten EPDK’nın akaryakıt açıklamasına destek 

Enerji Günlüğü - TABGİS Yönetimi EPDK’nın akaryakıt fiyat artışlarına ilişkin yapılan haberlere dair açıklamasını desteklediğini açıkladı.

Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol Ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası (TABGİS) Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak, akaryakıt fiyatlarının artacağına ilişkin bazı basın yayın organlarında çıkan haberlere dair Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından bugün yapılan açıklamayı desteklediğini duyurdu.

AKARYAKIT BAYİLERİ OLUMSUZ ETKİLENİYOR

Fiyatların artacağına ilişkin yapılan spekülatif haberlerden akaryakıt bayilerinin de son derece olumsuz yönde etkilendiği belirtilen TABGİS açıklamasında, “Ayrıca, her fiyat artışı istasyonlarımıza ürün temini için ihtiyacımız olan sermaye gereksinimimizi artırarak bir açık oluşturmakta ve bu açık zaten çok kısıtlı olan dağıtım payımızdan karşılandığından bayileri oldukça zorlamaktadır” denildi.

BAYİLERİN MESLEKİ ONURLARI ZEDELENİYOR

İstasyonlarındaki tüm satışların ve pompa fiyat değişikliklerinin anlık olarak EPDK tarafından izlenmekte olduğunu belirten TABGİS yönetimi açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Dolayısıyla, fiyat artışı haberleri nedeniyle istasyonlara akın edilmesi neticesinde,  stokları tükenip ürün satışını yeniden ürün temin edilinceye kadar gerçekleştirememiş olan bayilerin,  kötü niyetli tutumlardan ayırt edilmeden mal satışını kestikleri, bir ikmal sıkıntısı yaşandığı vb. algıları oluşturmak niyetiyle çıkarılan bu ve benzeri haberler de, 7 gün 24 saat ve her koşulda alnının akıyla mesleğini icra etmeye çalışan bayilerin mesleki onurlarını zedelemektedir.

Gerek verdiğimiz hizmetin üstün kalitesi,  gerekse son teknolojiye sahip ekipman ve teknik donanımlarımız ile dünya sıralamasında üst seviyede bulunan akaryakıt istasyonlarımızda kıvanç duyduğumuz bu özelliklerden ödün vermeden ve kesintisiz olarak halkımıza hizmet etmeye devam edeceğimizi kamuoyunun bilgilerine saygıyla arz ederiz.”

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler