1. HABERLER

  2. PETROL

  3. PÜİS: Akaryakıtta fiyat artışı biz de istemiyoruz

PÜİS: Akaryakıtta fiyat artışı biz de istemiyoruz

Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) Başkanı İmran Okumuş, “Akaryakıt zamlarından bayiler de çok olumsuz etkileniyor. Kesinlikle fiyat artışı yapılmasını biz de istemiyoruz” dedi.

PÜİS: Akaryakıtta fiyat artışı biz de istemiyoruz

Enerji Günlüğü - Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) Başkanı İmran Okumuş, “Akaryakıt zamlarından bayiler de çok olumsuz etkileniyor. Kesinlikle fiyat artışı yapılmasını biz de istemiyoruz” dedi. 

PÜİS Başkanı İmran Okumuş, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) akaryakıt fiyatlarına zam yapılacağı haberlerine ilişkin yaptığı açıklamaya destek veren bir açıklama yaptı.  PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş şunları söyledi:

“Akaryakıt fiyatları serbest piyasa koşullarında oluşuyor. Son günlerde meydana gelen zamlar tamamen petrol fiyatları ve döviz kurundaki artışlardan kaynaklanıyor. Kaldı ki Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu akaryakıt fiyatlarını yakından takip ediyor ve herhangi bir suiistimal varsa gerekli müdahaleleri yapıyor.” 

BAYİNİN FİYATA ETKİSİ DE YETKİSİ DE YOK

İmran Okumuş, akaryakıt bayilerinin fiyat oluşumunda herhangi bir yetkileri bulunmadığını vurgularken “Dolayısıyla akaryakıt zamlarıyla da hiçbir ilgileri yoktur. Akaryakıt yapılan zamlar bayileri de olumsuz etkiliyor. Her zamda bayilerin işletme sermayeleri biraz daha eriyor. Ayrıca karlarımız sabit bir rakam olduğu için, her fiyat artışında karlarımız oransal olarak düşüyor. Yani maliyetimiz artarken, karımız düşüyor ve zaten çok cüzi olan kazancımız daha da azalıyor. Dolayısıyla fiyat artışlarından en çok bizler olumsuz etkileniyoruz” diye konuştu. 

VERGİ SIFIRLANINCA 

Fiyat artışlarının vatandaşa asgari düzeyde yansıtılması için devletin 60 milyar TL'yi aşan bir vergiyi almadığını kaydeden İmran Okumuş, “Ancak akaryakıt fiyatlarındaki Özel Tüketim Vergisi’nin sıfırlanması ile birlikte petrol ve döviz kurundaki hareketler doğrudan fiyatlara yansımaya başladı” ifadelerini kullandı. 

AKARYAKIT ÜRÜNLERİNE NEDEN İKİDE BİR ZAM GELMEYE BAŞLADI?

“TEK BİR İSTASYON BİLE SATMAZA HABERİMİZ OLUR”

PÜİS’in 15 Bölge Başkanlığı, 81 ilde İl Başkanlığı, 922 ilçede ise İlçe Başkanlığı bulunduğunu anlatan Okumuş şöyle devam etti: 

“Fiyat artışlarında herhangi bir akaryakıt istasyonunda vatandaşlarımıza akaryakıt satılmazsa bunun bilgisi bize hemen ulaşır. Biz de bunun gereğini hemen yerine getirip o istasyon hakkında gerekli işlemlerin yapılması için girişimlerde bulunuruz. Ülkemizin hiçbir yerinde akaryakıt kıtlığı yoktur. Yurdumuzun en ücra kasabasından metropollerine kadar faaliyet gösteren 13 bini aşkın akaryakıt bayisi gece gündüz demeden yılın 365 günü açık olan istasyonlarında vatandaşlarımıza hizmet veriyor.” 

“KITLIK ALGISI YARATMAYALIM”

"Bu ülke hepimizin” diyen İmran Okumuş açıklamasını şu ifadelerde tamamladı: 

“Yokluk, kıtlık, kaos algısı yaratacak açıklamalardan hepimizin kaçınması gerekir. Her zaman devletinin yanında olan ve her koşulda tüketicilere en üst düzeyde hizmet veren meslektaşlarımız başta olmak üzere, tüm vatandaşlarımızı sağduyulu olmaya davet ediyorum.”

Enerji Günlüğü  

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler