1. HABERLER

  2. PETROL

  3. PÜİS bayi sorunlarının çözüleceğine inanıyor

PÜİS bayi sorunlarının çözüleceğine inanıyor

PÜİS Başkanı İmran Okumuş, akaryakıt bayilerinin artan maliyetler altında ezildiğini ve yok olmamak için mücadeleye başladıklarını söyledi.

PÜİS bayi sorunlarının çözüleceğine inanıyor

Enerji Günlüğü - PÜİS, akaryakıt bayilerinin mevcut koşullarda artık ticari olarak yapılamaz hale geldiğini açıkladı.

PÜİS Başkanlar Kurulu, başta bayilerin kar payları olmak üzere tüm sorunları masaya yatırmak üzere bugün toplandı. PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş yaklaşık 3 saat süren toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, 2020 yılında başlayan ve hala devam eden pandeminin yarattığı ekonomik koşullar, petrol fiyatlarının ve dövizin hızlı yükselişi, yüzde 36’nın üzerinde hesaplanan enflasyon, girdilerde ve özellikle işçi ve enerji maliyetlerindeki artışlarla birlikte akaryakıt bayiliğinin ticari olarak yapılamaz hale geldiğini kaydetti. Okumuş, “Artan maliyetler altında ezilen bayiler artık para kazanmaktan vazgeçti, yok olmamak için mücadele vermeye başladı” ifadesini kullandı.

Günde 10 bin litre satan bir istasyonun ayda 54 bin lira zarar ettiğini belirten Okumuş, “Ülkemizdeki istasyonların günlük satış ortalamasının 3 bin litre civarında olduğu göz önüne alındığında bilhassa taşrada bulunan istasyonların varlıklarını sürdürmelerine imkan bulunmamaktadır” dedi.

“HER ZAMAN DEVLETİMİZİN YANINDA OLDUK”

PÜİS olarak bayilerin bu mağduriyetini ortadan kaldıracak çalışmalar yaptıklarını ve bunu yaparken her zaman devletin yanında olduklarını belirten Okumuş, “En son 11 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde kendilerini ikna ettik ve bayilerin bugünkü kar paylarıyla zarar ettikleri konusunda bizimle fikir birliğine vardılar ve bu konuda bir çalışma başlatıldı” dedi. 

Okumuş, kar payının sürdürülebilir bir yapıya kavuşması kadar önemli başka sorunların da olduğunu ifade ederek, bu sorunlara ilişkin taleplerinin de önümüzdeki süreçte hayata geçirileceğine olan inançlarının tam olduğunu söyledi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler