1. HABERLER

  2. PETROL

  3. PÜİS’ten Bakan Nebatiye akaryakıtta kar payı talebi

PÜİS’ten Bakan Nebatiye akaryakıtta kar payı talebi

PÜİS, akaryakıt bayilerinin günümüzde  %4,37 seviyelerine kadar düşen kar paylarının en az yüzde 15 seviyelerinde olması gerektiğini açıkladı.

PÜİS’ten Bakan Nebatiye akaryakıtta kar payı talebi

Enerji Günlüğü - PÜİS, akaryakıt bayilerinin yok olmamaları için kar paylarının en az yüzde 15 seviyelerinde olması ve her yıl enflasyon oranında arttırılması talebinde bulundu.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası PÜİS, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebatiye bir mektup göndererek, akaryakıt bayilerinin günümüzde  %4,37 seviyelerine kadar düşen kar paylarının en az yüzde 15 seviyelerinde olması beklentisini dile getirdi.

Genel Başkanı İmran Okumuş ve Genel Sektreter Ali Tutuk imzalı mektupta, Akaryakıt bayilerinin pandemiden sonra oluşan ekonomik tablo nedeniyle kar paylarının %12,1’den kademe kademe azalarak bugün %4,37 seviyelerine kadar düştüğünü; buna karşılık giderlerinin de bu süre içinde çok yükseldiği belirtildi. 

GÜNDE 10 BİN LT SATAN İSTASYON %3,34 ZARAR EDİYOR

Günde ortalama 10 bin litre satan bir istasyonun bu durumda 86.829 TL (%3,34) zarar ettiği kaydedilerek, “Kar kış demeden, yılın 365 günü gece gündüz demeden vatandaşlarımıza hizmet eden akaryakıt bayilerinin ticaretlerini sürdürebilmeleri ve yok olmamaları için kar paylarının en az yüzde 15 seviyelerinde olması ve her yıl enflasyon oranında arttırılması beklentisi bulunmaktadır. Sendikamızın talebi de bu yöndedir” denildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler