1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tacke: Yenilenebilir enerji alanında kariyer yapın

Tacke: Yenilenebilir enerji alanında kariyer yapın

Siemens Gamesa CEO’su Markus Tacke, gençlere iklim değişikliğini durdurmak için üzerlerine düşeni yapmak üzere STEM (fen, teknoloji, mühendislik ve matematik) eğitimlerini seçmeleri ve kariyerlerini yenilenebilir enerji alanında yapmaları çağrısında bulun

Tacke: Yenilenebilir enerji alanında kariyer yapın

Enerji Günlüğü - Siemens Gamesa CEO’su Markus Tacke, gençlere iklim değişikliğini durdurmak için üzerlerine düşeni yapmak üzere STEM (fen, teknoloji, mühendislik ve matematik) eğitimlerini seçmeleri ve kariyerlerini yenilenebilir enerji alanında yapmaları çağrısında bulundu. 

Siemens Gamesa CEO’su Markus Tacke, denetim ve danışmanlık şirketi KPMG’nin kendileri adına hazırladığı “Enerji geçişi bağlamında rüzgâr enerjisinin sosyoekonomik etkileri” başlıklı raporda rüzgâr enerjisinin halen yüzde 4 olan global ekonomiye katkısının 2040 yılına kadar yaklaşık dokuz kat artarak yüzde 34’e ulaşacağı sonucunu değerlendirdi. Tacke, tüm dünyada öğrencilere, iklim değişikliğini durdurmak için üzerlerine düşeni yapmak üzere STEM (fen, teknoloji, mühendislik ve matematik) eğitimlerini seçmeleri ve kariyerlerini yenilenebilir enerji alanında yapmaları çağrısında bulundu. 

Öğrencilerin, 2019 yılında iklim değişikliği tartışmalarına yeni bir boyut kazandırmalarını ve giderek büyüyen iklim krizinin daha da acil ve aktif olarak ele alınmasını sağlamalarını takdirle karşıladığını belirten Tackle, STEM alanında kariyer yapan öğrencilerin sayısının ciddi oranda azalmasıyla, sektörün değişim için gerekli yeteneklerden yoksun kalacağına ilişkin kaygılarını da dile getirdi.

Gençlere çağrıda bulan Tacke,“Bazı şeyler sizin elinizde. Değişimi gerçekleştirecek kişilerden biri olmayı seçebilirsiniz. STEM’i seçin. Değişime yönelik merakınızı ve tutkunuzu çözüme dönüştürecek bir kariyeri seçin. Bugün ihtiyaç duyduğumuz, gelecekte daha da fazla ihtiyaç duyacağımız çözümleri üretin” dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler