1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tamamen yenilenebilir elektriği kullanacaklara özel tarife yolda 

Tamamen yenilenebilir elektriği kullanacaklara özel tarife yolda 

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, elektrik ihtiyacının tamamını yenilenebilir kaynaklardan üretilen elektrikle karşılamak isteyenler için yeni bir tarife modeli çalışması başlattıklarını söyledi.

Tamamen yenilenebilir elektriği kullanacaklara özel tarife yolda 

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik ihtiyacının tamamını yenilenebilir kaynaklardan üretilen elektrikle karşılamak isteyenler için yeni bir tarife modeli çalışması başlattıklarını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez,  bu yıl 10’uncu kez IICEC Enerji Konferansı’nda yaptığı konuşmada, yürütttükleri yeni bir çalışma ile ilgili bilgi paylaşarak, “Ben elektriğimi tamamen yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektrikten kullanmak istiyorum” diyen tüketicilerimiz için yeni bir tarife modeli çalışmasını başlattık. Bu tarifeyle vatandaşlarımız istedikleri takdirde sadece yenilenebilir enerji tüketebilecek” dedi.

ŞUBAT’TA EPDK İLE ELEKTRİK PİYASALARINI KONUŞACAĞIZ

Uluslararası Enerji Ajansı’nın Elektrik Güvenliği çalışmasına da destek verdiklerini kaydeden Dönmez, kendimiz de Şubat ayında EPDK ile “Elektrik Piyasalarının Geleceği” Konferansını düzenleyerek, şebeke, piyasa yapısı, tarife ve tüketici alanlarında oturumlar yapacağız. Yine Arama Buluşmaları süreçleriyle de uzun bir kamu istişaresi süreci başlatacağız.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler