1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. TANAP’tan zihinsel engelliler için meslek kazandırma desteği

TANAP’tan zihinsel engelliler için meslek kazandırma desteği

TANAP, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Ankara-Gölbaşı’nda zihinsel engelli bireylerin mesleki eğitimlerine ve istihdam süreçlerindeki uyumlarını desteklemeye yönelik üç adet teknoloji temelli eğitim laboratuvarı kurdu.

TANAP’tan zihinsel engelliler için meslek kazandırma desteği

Enerji Günlüğü - TANAP, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Ankara-Gölbaşı’nda zihinsel engelli bireylerin mesleki eğitimlerine ve istihdam süreçlerindeki uyumlarını desteklemeye yönelik üç adet teknoloji temelli eğitim laboratuvarı kurdu.

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP), güzergahı üzerinde yapılan ihtiyaç analizinin sonuçlarına uygun şekilde tasarlanan Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları (SEIP) kapsamında, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı’nın (ZİÇEV) Ankara-Gölbaşı’nda bulunan yerleşkesine, zihinsel engelli bireylere yönelik Türkiye’deki ilk ve en kapsamlı Teknoloji Temelli Mesleki ve Dijital Beceri Eğitimi Laboratuvarı kuruldu.

ATÖLYELERİN TADİLATLARI VE ALTYAPI ÇALIŞMALARI YAPILDI

Zihinsel engelli bireylerin eğitimine yönelik bir ilk olan ve ZİÇEV tarafından uygulanan “İstihdamda Yeni Bir Boyut: Engelliler İçin Teknoloji Temelli Mesleki Eğitim Laboratuvarı” projesine destek sunan TANAP SEIP, vakfın Ankara-Gölbaşı’nda bulunan yerleşkesine, Türkiye’deki ilk ve en kapsamlı Teknoloji Temelli Mesleki ve Dijital Beceri Eğitimi Laboratuvarı kurulmasını sağladı. Temel amacı, “zihinsel engelli bireylerin ekonomik ve sosyal uyumunun güçlendirilmesi için yenilikçi yaklaşımlarla yerel insan kaynakları potansiyelinin ve sosyal sermayenin artırılması” olan proje kapsamında ZİÇEV yerleşkesinde yer alan mesleki eğitim binasında bulunan atölyelerin, proje hedeflerine yönelik tadilatları, altyapı çalışmaları ve teknolojik donanımları yapıldı.

PROJEYE 1,3 MİLYON LİRA HİBE

Proje kapsamında üç adet artırılmış gerçeklik ve dijital beceri mesleki eğitim laboratuvarı engellilerin hizmetine sunuldu. Zihinsel engelli bireylerin mesleki eğitimlerine ve istihdam süreçlerindeki uyumlarını desteklemeye yönelik olan laboratuvarlar, artırılmış sanal gerçeklik gözlükleri, bilgisayarlar, dokunmatik büyük ekran, 3D oyun geliştirme platformu, 3D renkli yazıcı, internet altyapılarının iyileştirilmesi, eğitimler için geliştirilmiş özel yazılımları içeren uygulamalar ile donatılarak eğitime kazandırıldı. Proje için TANAP SEIP tarafından 1.334.250,30 TL hibe desteği sunuldu.

ENGELLİLER SOSYAL YAŞAMDA DAHA AKTİF HALE GELECEK

TANAP Kalite, İş Sağlığı Güvenliği, Sosyal, Çevre ve Uyum Direktörü Fatih Erdem, SEIP’in engellilerin eğitimleri ve meslek becerilerinin kazandırılması ile ilgili destekleri kapsamında hayata geçen projenin zihinsel engelli bireylerin yaşamlarını bağımsız ve üretken bireyler olarak sürdürmelerine katkı vereceğini belirtti. Erdem “Proje kapsamında yeni eğitim modelleri geliştirmeyi, zihinsel engelli bireylerin mesleki eğitimi için fiziki ve teknik altyapılar oluşturmayı ve vakfın zihinsel engelli bireylere hizmet sunum kapasitesinin artırılmasını hedefledik. Vakfın sorumluluğu kapsamında bakım ve eğitim gören öğrencilerin, SEIP destekli bu proje ile hayata geçen laboratuvar sayesinde sosyal yaşamda daha aktif hale gelmesini ümit ediyoruz” dedi.

“İstihdamda Yeni Bir Boyut: Engelliler İçin Teknoloji Temelli Mesleki Eğitim Laboratuvarı” projesine Gazi Üniversitesi ve Ankara Gölbaşı Esnaf ve Sanatkârlar Odası da destek oldu. Gazi Üniversitesi kalite kontrolü, pilot uygulama sürecinde katkıda bulundu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler