1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TAP, Şah Deniz II`de Nabucco`nun bir adım önünde

TAP, Şah Deniz II`de Nabucco`nun bir adım önünde

Enerji Günlüğü - Trans Adriyatik Gaz Boru Hattı'nın (TAP) ortakları, Şah Deniz II sahasını işletecek konsorsiyumla ortaklık anlaşması imzaladı....

TAP, Şah Deniz II`de Nabucco`nun bir adım önünde

Enerji Günlüğü - Trans Adriyatik Gaz Boru Hattı'nın (TAP) ortakları, Şah Deniz II sahasını işletecek konsorsiyumla ortaklık anlaşması imzaladı. Gazın bu hattan taşınması halinde hisse alımını öngören ortaklık anlaşmasına TAP ortakları Axpo, Statoil ve E.ON ile Şah Deniz II konsorsiyumunun üç ortağı olan BP, SOCAR ve Total imza koydu. Böylece, Şah Deniz II sahasından çıkarılacak gazın TANAP ile Türkiye'nin batı sınırına taşındıktan sonra Avrupa'ya doğru, hangi boru hattıyla yoluna devam edeceği konusundaki rekabette TAP, Nabucco West'in bir adım önüne geçmiş oldu. Nabucco Konsorsiyumu'nun da Şah Deniz Konsorsiyumu ile bu yönde bir anlaşma imzalaması bekleniyor.

BORU HATTI SEÇİMİ YIL ORTASINDA
TAP Projesi, Azeri gazını Avrupa’ya taşıyacak olan Trans Anadolu Boru Hattı (TANAP) ve Güney Kafkasya Boru Hattı (SCP) ile birlikte, Güney Gaz Koridoru zincirinin genişletilmesi için anahtar noktalardan biri durumunda... Şah Deniz II Konsorsiyumu, 2013 yılının ortalarında gazın kim tarafından taşınacağı konusunda nihai bir karara varmayı umuyor.

TAP, "SABIRSIZLIKLA BEKLİYOR"
TAP Genel Müdürü Kjetil Tungland, Şah Deniz Konsorsiyumu, TAP ve ortaklarının böyle bir ortaklık Girişimi için prensipte anlaşmış olmalarından mutluluk duyduğunu söyledi. BP, SOCAR ve Total’in bu ortaklık girişimine imza atmalarıyla birlikte boru hattı projesi takımının oldukça güçlendiğini söyleyen Tungland, "Bu girişimin gerçeğe dönüşmesini dört gözle bekliyorum" dedi. Ortaklık Anlaşması’nın, 2012’nin yaz aylarında imzalanan İşbirliği ve Konsolidasyon anlaşmalarının ardından başka bir mihenk taşı olduğunu dile getiren Tungland, "Şah Deniz Konsorsiyumu ile aynı yakın işbirliğini 2013 yılı boyunca sürdürmek için sabırsızlanıyorum" diye konuştu.

AZERİ GAZINI AVRUPA'YA TAŞIMA YARIŞI KIZIŞTI... TIKLAYINIZ!


NA:BUCCO WEST, ŞAH DENİZ'E BİR ADIM DAHA YAKLAŞTI... TIKLAYINIZ! 

 

Etiketler : , , , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler