1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TBNG, Tekirdağ ve Silivri’de yeni gaz sondajları planlıyor

TBNG, Tekirdağ ve Silivri’de yeni gaz sondajları planlıyor

Doğal gaz arama ve üretim şirketi TBNG (Trakya Havzası Doğalgaz Şirketi) Tekirdağ ve Silivri’de 5 yeni kuyuda sondaj başlatarak aylık üretimini yüzde 25 artıracak.

TBNG, Tekirdağ ve Silivri’de yeni gaz sondajları planlıyor

Enerji Günlüğü - Trakya Havzası Doğalgaz Şirketi (TBNG), Tekirdağ ve Silivri’de 5 yeni kuyuda sondaj çalışmaları yapmak amacıyla bu sene 10 milyon dolar daha yatırım yapmayı planlıyor.

Doğalgaz ve Petrol arama faaliyetlerinde bulunmak amacıyla 1983 yılında kurulan, Trakya bölgesinde arama ve üretim faaliyetlerine imza atan Thrace Basin Natural Gas Turkiye Corp. (TBNG), son üç yılda gerçekleştirdiği 19,4 milyon dolar yatırımla Tekirdağ ve Silivri’de toplam 85 kuyudan günlük 250 bin metreküp doğal gaz çıkardı. TBNG, bu sene 10 milyon dolar daha yatırım yapmayı planlıyor. Türkiye'de toplam 3,5 milyar metreküp üretim gerçekleştiren şirket, Tekirdağ ve Silivri’de 5 yeni kuyuda sondaj başlatarak aylık üretimini yüzde 25 artıracak. 

“RUHSAT SÜRELERİ KISALTILMALI”

Yeni sondaj çalışmalarına ilişkin değerlendirme yapan TBNG CEO’su Sinan Furat, Türkiye’nin hidrokarbon bakımından zengin yeraltı kaynaklarına sahip olduğunu ve bu kaynakların yeraltından çıkarılarak tüketime kazandırılması gerektiğini dile getirdi. 

Türkiye’nin enerji konusunda dışa bağımlılığını en az seviyeye indirebilmek için çalışmalarına aralıksız devam edeceklerinin altını çizen Furat, “Arama sonucunda yüzeye çıkardığımız gazı müşterilerimize ulaştırmayı sürdüreceğiz ancak bu noktada karar mercilerinin hem mevcut ruhsatlardaki sürelerin uzatılması, hem de yeni ruhsat talepleri konularını ülkemize faydaları bakımından hızlıca çözüme kavuşturmalarını bekliyoruz” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler